Nieuws
Verbinden en verbroederenTalent in Opleiding viert 15-jarig bestaan BLOEMENBUURT – Talent in Opleiding (TiO) bestaat vijftien jaar en is nog altijd springlevend. Echter, de rol van... ‘Kinderen voorbereiden op goede start in nieuwe schooljaar’Zomerschool populair in Almere ALMERE – De zomerschool is in Almere van start gegaan in het gebouw van de middelbare school Echnaton.... Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en...

Eerste energiecoaches Almere opgeleid

ALMERE - De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat uit handen van Geséle Holdert van de Woonbond. De vrijwilligers volgden een training van de Woonbond om bewoners in Almere te kunnen helpen met energie besparen.
De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat. (Foto: aangeleverd)

Dit initiatief kwam tot stand uit een samenwerking van de gemeente, Ymere en de energieambassadeurs van Almere. Na de zomer gaan de energiecoaches als vrijwilligers aan de slag om huurders van twee wooncomplexen van Ymere te helpen om hun energieverbruik te verlagen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daardoor worden ook de energiekosten en dus de woonlasten lager. Daarnaast gaan ze samen met de energie-ambassadeurs nieuwe initiatieven in diverse wijken starten om andere Almeerders te helpen met energie besparen en verduurzamen. En zo Almere helpen om in 2022 energieneutraal te worden.
Omdat er veel belangstelling bij Almeerders is om energiecoach te worden, wordt er na de zomer een tweede training gegeven. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij energiecoach@almeerminder.nl.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen