Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

Eerste energiecoaches Almere opgeleid

ALMERE - De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat uit handen van Geséle Holdert van de Woonbond. De vrijwilligers volgden een training van de Woonbond om bewoners in Almere te kunnen helpen met energie besparen.
De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat. (Foto: aangeleverd)

Dit initiatief kwam tot stand uit een samenwerking van de gemeente, Ymere en de energieambassadeurs van Almere. Na de zomer gaan de energiecoaches als vrijwilligers aan de slag om huurders van twee wooncomplexen van Ymere te helpen om hun energieverbruik te verlagen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daardoor worden ook de energiekosten en dus de woonlasten lager. Daarnaast gaan ze samen met de energie-ambassadeurs nieuwe initiatieven in diverse wijken starten om andere Almeerders te helpen met energie besparen en verduurzamen. En zo Almere helpen om in 2022 energieneutraal te worden.
Omdat er veel belangstelling bij Almeerders is om energiecoach te worden, wordt er na de zomer een tweede training gegeven. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij energiecoach@almeerminder.nl.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen