Nieuws
Scholieren Oostvaarderscollege in finale NK Debatteren ALMERE – In de voorronde 3 van het NK Debatteren voor Scholieren kwamen vorige week de laatste 42... Kwintes-kunstenaars fotograferen eigen stad HAVEN CENTRUM – Wethouder Frits Huis opende dinsdag 12 december de foto-expositie ‘Almere in Beeld’ op activiteitencentrum Jan... Sneeuw ALMERE – Inmiddels zijn de temperaturen alweer boven nul en zal de witte deken die over Almere ligt... [UPDATE] Slachtoffer (15) steekpartij Bouwmeesterbuurt overleden BOUWMEESTERBUURT – Het slachtoffer van de steekpartij van dinsdagavond 12 december op het Pirellipad, een 15-jarige jongen uit... Fiets de wereld over op de Google Fiets HAVEN – In het pand van Senior-Live aan de Kerkgracht kunnen geïnteresseerden een ritje maken op de Google... Vervroegde deadlines Almere DEZE WEEK ALMERE - In verband met Kerst en Oud en Nieuw kent Almere DEZE WEEK gewijzigde deadlines voor persberichten... Steekincident langs busbaan Bouwmeesterbuurt BOUWMEESTERBUURT – Langs de busbaan ter hoogte van H.P. Berlagestraat is dinsdag 12 december omstreeks 18.40 uur een... Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere...

Eerste energiecoaches Almere opgeleid

ALMERE - De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat uit handen van Geséle Holdert van de Woonbond. De vrijwilligers volgden een training van de Woonbond om bewoners in Almere te kunnen helpen met energie besparen.
De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat. (Foto: aangeleverd)

Dit initiatief kwam tot stand uit een samenwerking van de gemeente, Ymere en de energieambassadeurs van Almere. Na de zomer gaan de energiecoaches als vrijwilligers aan de slag om huurders van twee wooncomplexen van Ymere te helpen om hun energieverbruik te verlagen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daardoor worden ook de energiekosten en dus de woonlasten lager. Daarnaast gaan ze samen met de energie-ambassadeurs nieuwe initiatieven in diverse wijken starten om andere Almeerders te helpen met energie besparen en verduurzamen. En zo Almere helpen om in 2022 energieneutraal te worden.
Omdat er veel belangstelling bij Almeerders is om energiecoach te worden, wordt er na de zomer een tweede training gegeven. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij energiecoach@almeerminder.nl.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen