Eerste energiecoaches Almere opgeleid

ALMERE - De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat uit handen van Geséle Holdert van de Woonbond. De vrijwilligers volgden een training van de Woonbond om bewoners in Almere te kunnen helpen met energie besparen.
De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat. (Foto: aangeleverd)

Dit initiatief kwam tot stand uit een samenwerking van de gemeente, Ymere en de energieambassadeurs van Almere. Na de zomer gaan de energiecoaches als vrijwilligers aan de slag om huurders van twee wooncomplexen van Ymere te helpen om hun energieverbruik te verlagen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daardoor worden ook de energiekosten en dus de woonlasten lager. Daarnaast gaan ze samen met de energie-ambassadeurs nieuwe initiatieven in diverse wijken starten om andere Almeerders te helpen met energie besparen en verduurzamen. En zo Almere helpen om in 2022 energieneutraal te worden.
Omdat er veel belangstelling bij Almeerders is om energiecoach te worden, wordt er na de zomer een tweede training gegeven. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij energiecoach@almeerminder.nl.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen