Nieuws
Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het... Bewoners ontmoeten elkaar in buurtkamer STAATSLIEDENWIJK – Bewoners uit Staatsliedenwijk, Kruidenwijk en het Stadscentrum kunnen elkaar sinds kort ontmoeten in de buurtkamer van...

Eerste energiecoaches Almere opgeleid

ALMERE - De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat uit handen van Geséle Holdert van de Woonbond. De vrijwilligers volgden een training van de Woonbond om bewoners in Almere te kunnen helpen met energie besparen.
De eerste 16 energiecoaches van Almere ontvingen vorige week hun certificaat. (Foto: aangeleverd)

Dit initiatief kwam tot stand uit een samenwerking van de gemeente, Ymere en de energieambassadeurs van Almere. Na de zomer gaan de energiecoaches als vrijwilligers aan de slag om huurders van twee wooncomplexen van Ymere te helpen om hun energieverbruik te verlagen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar daardoor worden ook de energiekosten en dus de woonlasten lager. Daarnaast gaan ze samen met de energie-ambassadeurs nieuwe initiatieven in diverse wijken starten om andere Almeerders te helpen met energie besparen en verduurzamen. En zo Almere helpen om in 2022 energieneutraal te worden.
Omdat er veel belangstelling bij Almeerders is om energiecoach te worden, wordt er na de zomer een tweede training gegeven. Belangstellenden kunnen zich hiervoor nog aanmelden bij energiecoach@almeerminder.nl.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:31

Gerelateerd

Delen