Nieuws
Column Hoeksteen: wapens op school Hoe zou het zijn om als leraar bewapend op school les te geven?De nieuwe column van Robert Mienstra.... Gratis informatie en advies voor slechtzienden HAVEN CENTRUM - Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede informatie en advies over slechtziend- en blindheid... UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Muzikale pareltjes bij Goede Rede Concerten HAVEN CENTRUM - In de maand maart staan twee bijzondere concerten op het programma van Goede Rede Concerten,... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Politie tevreden over WhatsApp-initiatief tijdens jaarwisseling Door Kirsten Thuis-WoudenbergALMERE – De politie is tevreden over de resultaten van de pilot waarbij bewoners van een... Regelmatig bewegen vertraagd dementieproces ALMERE – Bewegen is belangrijk bij dementie. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen zelfs het dementieproces... 90 km op de A6Nieuwe oprit Almere Haven en de Steigerdreef ALMERE - Begin april worden de nieuwe oprit Almere Haven richting Lelystad en de verbindingsweg Steigerdreef in gebruik...

De nieuwe bibliotheek zoekt Almeerse kunstenaars

ALMERE - Voor de aftrap van het nieuwe culturele seizoen is de nieuwe bibliotheek op zoek naar Almeerse kunstenaars of collectieven voor de inrichting van een expositie. Hiervoor is de biep op zoek naar kunstwerken die groots en opvallend óf juist subtiel, poëtisch en misschien ontroerend zijn.
Dit mag beeldende kunst, schilder- en/of tekenkunst of beeldhouwkunst zijn of moderne media, crossovers of fotografie. Bovenal moet de kunst enige verbinding hebben met de stad Almere of de locatie waar het komt te staan, de nieuwe bibliotheek in Almere Stad.
Komende zomer zal de nieuwe bibliotheek een selectie maken van ongeveer 6 á 8 kunstenaars. De kunstwerken worden geëxposeerd in de nieuwe bibliotheek en/of in de binnentuin op een vaste plek. Hiervoor is beperkte ruimte beschikbaar.
Kunstenaars kunnen zich per mail vóór 23 juli 2017 aanmelden bij m.baas@denieuwebibliotheek.nl
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 14:21

Gerelateerd

Delen