Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Almeerse schaaktalenten naar EK in Roemenië

SPORTPARK ANNAPARK – Tijdens het interview ogen de twee meiden wat verlegen, maar als zij eenmaal achter het schaakbord plaatsnemen zijn zij niet te houden. Manasvita Basa en Kavya Raulji zijn twee talenten van schaakvereniging Almere. De dames mogen in september meedoen aan het EK in Roemenië, omdat zij Nederlands kampioen zijn geworden in hun leeftijdscategorie.
Manasvita Basa en Kavya Raulji mogen in september meedoen aan het EK schaken in Roemenië, (Foto: Fred Rotgans)

“Dat was een grote verrassing”, vertelt Basa na haar training. De 10-jarige schaakster begon op 7-jarige leeftijd met het bordspel. “Ik merkte al snel dat ik aanleg had en mijn moeder versla ik altijd”, vervolgt ze met een kwinkslag.
Haar vriendin Raulji – die eind mei voor de derde keer Nederlands kampioen werd - krijgt niets van het gesprek mee, want zij doet haar uiterste best om haar trainingspartij winnend af te sluiten. Even later schuift zij alsnog aan. “Ik ben klaar voor het interview”, glimlacht de 12-jarige schaakster, die op dezelfde basisschool zat als Basa. “Het is leuk om tegen haar te spelen, maar ik geniet vooral van de schoonheid van dit spel.”
De dames dromen van EK-winst. “Het wordt moeilijk, maar het is niet onmogelijk”, aldus Basa. “We gaan gewoon ons stinkende best doen”, vult Raulji haar aan.
Het slotwoord is voor schaakcoördinator Ton Sprong van . “Dat twee spelers van dezelfde vereniging naar het EK mogen, is een unicum voor ons. Deelname aan het EK brengt echter hoge kosten met zich mee. Daarom hebben we ons aangemeld bij Talentboek”, verduidelijkt hij.
Wie de dames wil ondersteunen, surft naar: sport.talentboek.nl/talenten-teams/schaken
Voor Manasvita Basa kunt u op Talentboek vanaf einde deze week zoeken op haar naam. Op het moment van schrijven had zij nog een crowdfundingpagina.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen