Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Almeerse schaaktalenten naar EK in Roemenië

SPORTPARK ANNAPARK – Tijdens het interview ogen de twee meiden wat verlegen, maar als zij eenmaal achter het schaakbord plaatsnemen zijn zij niet te houden. Manasvita Basa en Kavya Raulji zijn twee talenten van schaakvereniging Almere. De dames mogen in september meedoen aan het EK in Roemenië, omdat zij Nederlands kampioen zijn geworden in hun leeftijdscategorie.
Manasvita Basa en Kavya Raulji mogen in september meedoen aan het EK schaken in Roemenië, (Foto: Fred Rotgans)

“Dat was een grote verrassing”, vertelt Basa na haar training. De 10-jarige schaakster begon op 7-jarige leeftijd met het bordspel. “Ik merkte al snel dat ik aanleg had en mijn moeder versla ik altijd”, vervolgt ze met een kwinkslag.
Haar vriendin Raulji – die eind mei voor de derde keer Nederlands kampioen werd - krijgt niets van het gesprek mee, want zij doet haar uiterste best om haar trainingspartij winnend af te sluiten. Even later schuift zij alsnog aan. “Ik ben klaar voor het interview”, glimlacht de 12-jarige schaakster, die op dezelfde basisschool zat als Basa. “Het is leuk om tegen haar te spelen, maar ik geniet vooral van de schoonheid van dit spel.”
De dames dromen van EK-winst. “Het wordt moeilijk, maar het is niet onmogelijk”, aldus Basa. “We gaan gewoon ons stinkende best doen”, vult Raulji haar aan.
Het slotwoord is voor schaakcoördinator Ton Sprong van . “Dat twee spelers van dezelfde vereniging naar het EK mogen, is een unicum voor ons. Deelname aan het EK brengt echter hoge kosten met zich mee. Daarom hebben we ons aangemeld bij Talentboek”, verduidelijkt hij.
Wie de dames wil ondersteunen, surft naar: sport.talentboek.nl/talenten-teams/schaken
Voor Manasvita Basa kunt u op Talentboek vanaf einde deze week zoeken op haar naam. Op het moment van schrijven had zij nog een crowdfundingpagina.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen