Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Almeerse schaaktalenten naar EK in Roemenië

SPORTPARK ANNAPARK – Tijdens het interview ogen de twee meiden wat verlegen, maar als zij eenmaal achter het schaakbord plaatsnemen zijn zij niet te houden. Manasvita Basa en Kavya Raulji zijn twee talenten van schaakvereniging Almere. De dames mogen in september meedoen aan het EK in Roemenië, omdat zij Nederlands kampioen zijn geworden in hun leeftijdscategorie.
Manasvita Basa en Kavya Raulji mogen in september meedoen aan het EK schaken in Roemenië, (Foto: Fred Rotgans)

“Dat was een grote verrassing”, vertelt Basa na haar training. De 10-jarige schaakster begon op 7-jarige leeftijd met het bordspel. “Ik merkte al snel dat ik aanleg had en mijn moeder versla ik altijd”, vervolgt ze met een kwinkslag.
Haar vriendin Raulji – die eind mei voor de derde keer Nederlands kampioen werd - krijgt niets van het gesprek mee, want zij doet haar uiterste best om haar trainingspartij winnend af te sluiten. Even later schuift zij alsnog aan. “Ik ben klaar voor het interview”, glimlacht de 12-jarige schaakster, die op dezelfde basisschool zat als Basa. “Het is leuk om tegen haar te spelen, maar ik geniet vooral van de schoonheid van dit spel.”
De dames dromen van EK-winst. “Het wordt moeilijk, maar het is niet onmogelijk”, aldus Basa. “We gaan gewoon ons stinkende best doen”, vult Raulji haar aan.
Het slotwoord is voor schaakcoördinator Ton Sprong van . “Dat twee spelers van dezelfde vereniging naar het EK mogen, is een unicum voor ons. Deelname aan het EK brengt echter hoge kosten met zich mee. Daarom hebben we ons aangemeld bij Talentboek”, verduidelijkt hij.
Wie de dames wil ondersteunen, surft naar: sport.talentboek.nl/talenten-teams/schaken
Voor Manasvita Basa kunt u op Talentboek vanaf einde deze week zoeken op haar naam. Op het moment van schrijven had zij nog een crowdfundingpagina.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 12:00

Gerelateerd

Delen