Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

CDA signaleert klachten over WMO-partijen

ALMERE – Het CDA zegt allerlei klachten en signalen op te vangen over het functioneren van twee partijen die veel met hulpbehoevenden te maken hebben. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.


Volgens het CDA komen taxi’s te laat op de bestemming aan en ook zouden mensen onheus te word worden gestaan. Ook over de partij die verantwoordelijk is voor reparatie en onderhoud van bijvoorbeeld rolstoelen en tilliften heeft de fractie soortgelijke signalen opgevangen. Ook hier gaat hem om onheuse bejegening en onjuiste planningen. Dit alles geeft het CDA het idee dat de uitvoering niet soepel verloopt. Voor de partij is een soepele uitvoering een voorwaarde voor deze groep hulpbehoevenden om optimaal mee te kunnen doen in de samenleving. In de schriftelijke vragen aan het college vraagt het CDA zich af of – gezien de klachtenstroom - de uitvoerende partijen zich nog wel aan de gemaakte afspraken houden en welke leerpunten er zijn om tot verbetering te komen. Tot slot vraagt het CDA zich af of het college bereid is om zelf actief te anticiperen op de bestaande contracten met aanbieders.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 14:27

Gerelateerd

Delen