Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...

CDA signaleert klachten over WMO-partijen

ALMERE – Het CDA zegt allerlei klachten en signalen op te vangen over het functioneren van twee partijen die veel met hulpbehoevenden te maken hebben. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.


Volgens het CDA komen taxi’s te laat op de bestemming aan en ook zouden mensen onheus te word worden gestaan. Ook over de partij die verantwoordelijk is voor reparatie en onderhoud van bijvoorbeeld rolstoelen en tilliften heeft de fractie soortgelijke signalen opgevangen. Ook hier gaat hem om onheuse bejegening en onjuiste planningen. Dit alles geeft het CDA het idee dat de uitvoering niet soepel verloopt. Voor de partij is een soepele uitvoering een voorwaarde voor deze groep hulpbehoevenden om optimaal mee te kunnen doen in de samenleving. In de schriftelijke vragen aan het college vraagt het CDA zich af of – gezien de klachtenstroom - de uitvoerende partijen zich nog wel aan de gemaakte afspraken houden en welke leerpunten er zijn om tot verbetering te komen. Tot slot vraagt het CDA zich af of het college bereid is om zelf actief te anticiperen op de bestaande contracten met aanbieders.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 14:27

Gerelateerd

Delen