Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

CDA signaleert klachten over WMO-partijen

ALMERE – Het CDA zegt allerlei klachten en signalen op te vangen over het functioneren van twee partijen die veel met hulpbehoevenden te maken hebben. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.


Volgens het CDA komen taxi’s te laat op de bestemming aan en ook zouden mensen onheus te word worden gestaan. Ook over de partij die verantwoordelijk is voor reparatie en onderhoud van bijvoorbeeld rolstoelen en tilliften heeft de fractie soortgelijke signalen opgevangen. Ook hier gaat hem om onheuse bejegening en onjuiste planningen. Dit alles geeft het CDA het idee dat de uitvoering niet soepel verloopt. Voor de partij is een soepele uitvoering een voorwaarde voor deze groep hulpbehoevenden om optimaal mee te kunnen doen in de samenleving. In de schriftelijke vragen aan het college vraagt het CDA zich af of – gezien de klachtenstroom - de uitvoerende partijen zich nog wel aan de gemaakte afspraken houden en welke leerpunten er zijn om tot verbetering te komen. Tot slot vraagt het CDA zich af of het college bereid is om zelf actief te anticiperen op de bestaande contracten met aanbieders.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 14:27

Gerelateerd

Delen