Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...

CDA signaleert klachten over WMO-partijen

ALMERE – Het CDA zegt allerlei klachten en signalen op te vangen over het functioneren van twee partijen die veel met hulpbehoevenden te maken hebben. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.


Volgens het CDA komen taxi’s te laat op de bestemming aan en ook zouden mensen onheus te word worden gestaan. Ook over de partij die verantwoordelijk is voor reparatie en onderhoud van bijvoorbeeld rolstoelen en tilliften heeft de fractie soortgelijke signalen opgevangen. Ook hier gaat hem om onheuse bejegening en onjuiste planningen. Dit alles geeft het CDA het idee dat de uitvoering niet soepel verloopt. Voor de partij is een soepele uitvoering een voorwaarde voor deze groep hulpbehoevenden om optimaal mee te kunnen doen in de samenleving. In de schriftelijke vragen aan het college vraagt het CDA zich af of – gezien de klachtenstroom - de uitvoerende partijen zich nog wel aan de gemaakte afspraken houden en welke leerpunten er zijn om tot verbetering te komen. Tot slot vraagt het CDA zich af of het college bereid is om zelf actief te anticiperen op de bestaande contracten met aanbieders.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 14:27

Gerelateerd

Delen