Nieuws
UPDATE: Haddock en gemeente al sinds december in gesprek Door Robert MienstraALMERE – Haddock Watersport en de gemeente zijn met elkaar in gesprek gegaan over het conflict... PVV wil spaceboxen Carel Willinklaan weg hebben Door Robert MienstraTUSSEN DE VAARTEN – “De spaceboxen die opgeslagen staan aan de Carel Willinklaan op het bedrijventerrein... Running Dinner levert ruim 8.000 euro op voor vervulling wensen ouderen STAD CENTRUM – Het jaarlijkse ‘Running Dinner’ van de Tafelronde Almere 155 bracht donderdag 8.155 euro op voor... Nieuwe eigenaar  Brasserie Bakboord   HAVENKOM - Horecaondernemer Taco van der Meer is de nieuwe eigenaar van Brasserie Bakboord. Na het verlies... Negende editie Floriade Breakfast Club in Natuurbelevingscentrum de OostvaardersAlmeerders in gesprek over ‘Growing Green Cities’ in de wijk OOSTVAARDERSPLASSEN - Tijdens de negende editie van de Floriade Breakfast Club kwamen op donderdag 15 februari zo’n veertig... Provincie teleurgesteld over uitgestelde opening Lelystad Airport ALMERE – Lelystad Airport gaat niet in 2019 open. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft na inspraak... Mantelzorgmakelaar houdt gratis spreekuur in bibliotheek STAD CENTRUM – Mantelzorg doet u uit liefde voor een naaste. Wellicht heeft u vragen over een PGB... Nu inschrijven voor schoolschaken POORT – Teams van alle basisscholen uit Almere kunnen zich nu inschrijven voor het SchoolSchaakToernooi Almere. Dit wordt... Maatschappelijke partners trekken één lijn in aanpak verwarde personen ALMERE – Maatschappelijke partners op het gebied van zorg en veiligheid hebben samen met de gemeenten in Flevoland... Bewoners Leermosstraat willen geen strontveldje aan achtertuin Door Hestia RubenKRUIDENWIJK – Bewoners van de 31 huizen aan de Leermosstraat zijn boos. Sinds de gemeente de...


Collegepartijen pal achter Floriade

ALMERE – De collegepartijen PvdA, D66, VVD en CDA lieten tijdens de politieke markt - afgelopen donderdag - zien unaniem achter de Floriade te staan en haast te willen maken met bestemmingsplan van de Floriade. De PVV en de SP wilden juist extra tijd om het bestemmingsplan te kunnen beoordelen. Hun motie daartoe werd weggestemd.


De PVV vond dat het onmogelijke werd gevraagd om binnen drie weken het bestemmingsplan van 2300 pagina’s door te lezen en wilde ook een deskundige laten invliegen om de raad van advies te dienen bij de beoordeling van het plan. De andere partijen vonden het plan wel lijvig, maar zeker leesbaar. Van een deskundige wilden zij niets weten. “Het plan is duidelijk”, vond Miranda Joziasse van de VVD. "We kunnen er in ieder geval nu over gaan praten." Maar ze voegde daar wel fijntjes aan toe: “Waar het schip strandt, zullen we wel zien.”
Even leek het er op dat GroenLinks in het debat met de PVV en de SP meeging, maar gaandeweg meldde de partij tegen het uitstel van de behandeling te stemmen en schaarde zich daarmee wederom keurig achter de collegepartijen.
De collegepartijen blijven schouder aan schouder staan. Vorige week hielden ze hun mond toen de PVV een motie van wantrouwen tegen het college indiende omtrent de Floriade. Afgelopen donderdag namen ze gezamenlijk stelling tegen het standpunt van de PVV en SP.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:55

Gerelateerd

Delen