Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...


Collegepartijen pal achter Floriade

ALMERE – De collegepartijen PvdA, D66, VVD en CDA lieten tijdens de politieke markt - afgelopen donderdag - zien unaniem achter de Floriade te staan en haast te willen maken met bestemmingsplan van de Floriade. De PVV en de SP wilden juist extra tijd om het bestemmingsplan te kunnen beoordelen. Hun motie daartoe werd weggestemd.


De PVV vond dat het onmogelijke werd gevraagd om binnen drie weken het bestemmingsplan van 2300 pagina’s door te lezen en wilde ook een deskundige laten invliegen om de raad van advies te dienen bij de beoordeling van het plan. De andere partijen vonden het plan wel lijvig, maar zeker leesbaar. Van een deskundige wilden zij niets weten. “Het plan is duidelijk”, vond Miranda Joziasse van de VVD. "We kunnen er in ieder geval nu over gaan praten." Maar ze voegde daar wel fijntjes aan toe: “Waar het schip strandt, zullen we wel zien.”
Even leek het er op dat GroenLinks in het debat met de PVV en de SP meeging, maar gaandeweg meldde de partij tegen het uitstel van de behandeling te stemmen en schaarde zich daarmee wederom keurig achter de collegepartijen.
De collegepartijen blijven schouder aan schouder staan. Vorige week hielden ze hun mond toen de PVV een motie van wantrouwen tegen het college indiende omtrent de Floriade. Afgelopen donderdag namen ze gezamenlijk stelling tegen het standpunt van de PVV en SP.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:55

Gerelateerd

Delen