Nieuws
Kas Urban Greeners op slot   De kas van de Urban Greeners op het eiland Utopia in het Weerwater is op slot gegaan. Na... Foto's strandfestival Zand   Almere DEZE WEEK stuurde haar fotografen op pad tijdens het strandfestival Zand van afglopen zaterdag. Prachtige sfeerbeelden. Ben... Video: Wie zijn de Urban Greeners?    'Er zijn nog geen vergunningen'   Geen vergunningen voor Urban Greeners op eiland Utopia in Weerwater. Maar wat doen de Urban Greeners daar? ADWTV ging... Challenge Almere-Amsterdam op zoek naar vrijwilligers ALMERE - Binnenkort staat de Challenge Almere-Amsterdam weer op het programma. Het evenement groeit in populariteit. Daardoor zijn... Motje maakt bladeren kastanjes bruin ALMERE – Op sommige plekken in Almere hebben flink wat kastanjebomen al bruine, verdorde bladeren. Dit is niet... Kijken naar nachtvlinders ALMERE – Heel Nederland is in de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus... Spelenderwijs leren over de zomer HOUT – Hoe ruiken bloemen en planten? Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen bij Buitencentrum Almeerderhout... Knutselen bij Staatsbosbeheer ALMERE – Een schilderij van takken maken, of de mooiste raceauto of een vlinder kan nog tot en... Gemeente daagt Haddock voor de rechter   ALMERE – Het geschil tussen de gemeente en jachthaven Haddock gaat voor de rechter uitgevochten worden. Vrijdagochtend meldde... Kaartverkoop Festival 2 Turven Hoog van start STAD CENTRUM – Het theaterfestival voor de allerkleinsten, van 0 tot 6 jaar, Festival 2 Turven Hoog, komt...


Collegepartijen pal achter Floriade

ALMERE – De collegepartijen PvdA, D66, VVD en CDA lieten tijdens de politieke markt - afgelopen donderdag - zien unaniem achter de Floriade te staan en haast te willen maken met bestemmingsplan van de Floriade. De PVV en de SP wilden juist extra tijd om het bestemmingsplan te kunnen beoordelen. Hun motie daartoe werd weggestemd.


De PVV vond dat het onmogelijke werd gevraagd om binnen drie weken het bestemmingsplan van 2300 pagina’s door te lezen en wilde ook een deskundige laten invliegen om de raad van advies te dienen bij de beoordeling van het plan. De andere partijen vonden het plan wel lijvig, maar zeker leesbaar. Van een deskundige wilden zij niets weten. “Het plan is duidelijk”, vond Miranda Joziasse van de VVD. "We kunnen er in ieder geval nu over gaan praten." Maar ze voegde daar wel fijntjes aan toe: “Waar het schip strandt, zullen we wel zien.”
Even leek het er op dat GroenLinks in het debat met de PVV en de SP meeging, maar gaandeweg meldde de partij tegen het uitstel van de behandeling te stemmen en schaarde zich daarmee wederom keurig achter de collegepartijen.
De collegepartijen blijven schouder aan schouder staan. Vorige week hielden ze hun mond toen de PVV een motie van wantrouwen tegen het college indiende omtrent de Floriade. Afgelopen donderdag namen ze gezamenlijk stelling tegen het standpunt van de PVV en SP.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:55

Gerelateerd

Delen