Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...


Collegepartijen pal achter Floriade

ALMERE – De collegepartijen PvdA, D66, VVD en CDA lieten tijdens de politieke markt - afgelopen donderdag - zien unaniem achter de Floriade te staan en haast te willen maken met bestemmingsplan van de Floriade. De PVV en de SP wilden juist extra tijd om het bestemmingsplan te kunnen beoordelen. Hun motie daartoe werd weggestemd.


De PVV vond dat het onmogelijke werd gevraagd om binnen drie weken het bestemmingsplan van 2300 pagina’s door te lezen en wilde ook een deskundige laten invliegen om de raad van advies te dienen bij de beoordeling van het plan. De andere partijen vonden het plan wel lijvig, maar zeker leesbaar. Van een deskundige wilden zij niets weten. “Het plan is duidelijk”, vond Miranda Joziasse van de VVD. "We kunnen er in ieder geval nu over gaan praten." Maar ze voegde daar wel fijntjes aan toe: “Waar het schip strandt, zullen we wel zien.”
Even leek het er op dat GroenLinks in het debat met de PVV en de SP meeging, maar gaandeweg meldde de partij tegen het uitstel van de behandeling te stemmen en schaarde zich daarmee wederom keurig achter de collegepartijen.
De collegepartijen blijven schouder aan schouder staan. Vorige week hielden ze hun mond toen de PVV een motie van wantrouwen tegen het college indiende omtrent de Floriade. Afgelopen donderdag namen ze gezamenlijk stelling tegen het standpunt van de PVV en SP.

Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:55

Gerelateerd

Delen