Nieuws
Main Energie Business Challenge 2018 officieel gestart STAD – Een grote groep geïnteresseerden staat klaar voor de derde editie van de Main Energie Business Challenge.... Politieke partij ‘Respect’ wil imam-kwestie aan inwoners voorleggen ALMERE – Nieuwe politieke partij Respect Almere doet 21 maart 2018 mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Fractievoorzitter is René... 'Kustzone Almere Haven' levendiger door meer recreatie ALMERE - Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met het ontwikkelingsplan voor de kustzone van Almere... Enige museum in de stad stopt nog voor het eind van het jaar Door Hestia Ruben STAD CENTRUM – Sinds april was het Dutch Digital Art Museum Almere (DDAMA) gevestigd op... 'Het kan in Almere' werktImago Almere aanzienlijk beter Door Robert MienstraALMERE – Het imago van Almere werd in de stad maar ook daar buiten de afgelopen... Almeerder vindt rijvaardigheidsonderzoek onnodig Door CerberusALMERE- Of een 30-jarige Almeerse automobilist na een aanhouding door de politie nu stoned (onder invloed van... Lancering boek van YouTuber King Alert (Paul Goudsmit) ALMERE – De Almeerse YouTuber King Alert, Paul Goudsmit, lanceert op zaterdag 16 december om 13.00 uur zijn... Vier sterren voor gastvrijheid Flevoziekenhuis ALMERE - Het Flevoziekenhuis heeft 4 van de 5 sterren gekregen in de GastvrijheidsMonitor van Gastvrijheidszorg met Sterren.... Studiecoach Samantha Bakker roept op na te denken over internetgebruik'Online moet je leven offline versterken' Door Hestia RubenALMERE – Wat betekent het om minder vaak of zelfs een hele tijd aaneengesloten offline te... Hartverwarmend kerstdiner bij Resto VanHarte PARKWIJK – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte organiseert dinsdag 19 december een hartverwarmend kerstdiner in zorgcentrum Polderburen aan de...

Applaus voor Jerzy Soetekouw (PvdA)
Leerlingen Artecollege debatteren in Raadzaal

STAD – Gejuich en applaus in de raadzaal. In de echte politiek is dat ondenkbaar, not-done. Bij het leerlingendebat over armoede afgelopen donderdag in de raadzaal, klonken meermalen een klaterend applaus en gejuich na een bijdrage. Raadslid Jerzy Soetekouw (PvdA) zei voor de camera van www.adwtv.nl dat hij daar wel even aan moest wennen.
Scholieren van het Artecollege zijn onder de indruk van het debat over armoede in raadzaal (Foto: Almere DEZE WEEK)

Moet armoede bestreden worden door de rijksoverheid of door de gemeente? Leerlingen van het Artecollege debatteerden met elkaar over deze stelling. Aan het debat deden ook wethouder Froukje de Jonge (CDA) en Jerzy Soetekouw (PvdA) mee.
Drie groepen leerlingen presenteerden een bijdrage over armoede in Almere. Een groep deed een powerpoint, een andere groep liet een filmpje zien en de derde groep vertelde een fictieverhaal bij een toneelstukje over armoede. Daarna werd er in Lagerhuis-opstelling gedebatteerd, waarbij De Jonge en Soetekouw regelmatig met de leerlingen de degens kruisten. Het kwam met name de PvdA’er op een daverend applaus te staan.
De gemeente organiseert regelmatig in de raadzaal debatten voor scholieren. Dit om de jongeren kennis te laten maken met de politiek. Caitlin-Isolde Halfhide van het Artecollege vond het debat over armoede echt leuk. “Ik was nog nooit in de raadzaal geweest”, zegt ze, “ik was echt onder de indruk van het debat en de omgeving.” De scholiere wil later niet de politiek in, “maar ik ga zeker wel stemmen.”
Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:10

Gerelateerd

Delen