Nieuws
Eerste energiebox uitgereikt in Filmwijk FILMWIJK – Nadat in september de eerste energieboxen zijn uitgedeeld aan bewoners van De Wierden, zijn nu bewoners... Winkelcentrum Muziekwijk krijgt opknapbeurt MUZIEKWIJK – Om ‘toekomstbestendig’ te zijn en te blijven investeert SPF Beheer B.V. in winkelcentrum Muziekwijk. Het winkelcentrum... Koperen ploert lijkt ‘gedimd’ ALMERE – De lucht is inmiddels wat helderder dan gister en ook is de zon minder feloranje. Maar... 'Sport haalt het positieve uit mensen'Michael ter Riet, tien jaar bij Talent in Opleiding ALMERE – Vooral bij de jeugd van Stedenwijk is Michael ter Riet een bekend persoon. Jarenlang was hij... Kokoswinkel nieuwe pop-up store in Citymall STAD CENTRUM – Er is een nieuwe invulling gegeven aan de kiosk aan de Schutterstraat. Sinds zaterdag 14... Almeerse dwarsfluitiste geeft workshop in ruil voor stemmen STAD CENTRUM – De Almeerse dwarsfluitist Orsaya heeft een ludieke actie bedacht om meer stemmen te werven voor... JINC verbindt onderwijs met bedrijven ALMERE – Sollicitatie-training, bliksemstage, baas van de dag en taaltrip zijn de vier activiteiten die JINC in Almere... Christa Rietberg, leraar van het jaarHet geheim van een superjuf ALMERE – Leerlingen zijn in groepjes in de les bezig, ze wisselen af en toe van activiteit. Een... Terug naar de prehistorie tijdens Archeologiedagen ALMERE – Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten: Almeerders konden... Lotgenoten vermoorde familieleden bijeen in Almere GOOISEKANT – De moord op Anne Faber (25) hield heel Nederland de afgelopen weken in de greep. Het...

Applaus voor Jerzy Soetekouw (PvdA)
Leerlingen Artecollege debatteren in Raadzaal

STAD – Gejuich en applaus in de raadzaal. In de echte politiek is dat ondenkbaar, not-done. Bij het leerlingendebat over armoede afgelopen donderdag in de raadzaal, klonken meermalen een klaterend applaus en gejuich na een bijdrage. Raadslid Jerzy Soetekouw (PvdA) zei voor de camera van www.adwtv.nl dat hij daar wel even aan moest wennen.
Scholieren van het Artecollege zijn onder de indruk van het debat over armoede in raadzaal (Foto: Almere DEZE WEEK)

Moet armoede bestreden worden door de rijksoverheid of door de gemeente? Leerlingen van het Artecollege debatteerden met elkaar over deze stelling. Aan het debat deden ook wethouder Froukje de Jonge (CDA) en Jerzy Soetekouw (PvdA) mee.
Drie groepen leerlingen presenteerden een bijdrage over armoede in Almere. Een groep deed een powerpoint, een andere groep liet een filmpje zien en de derde groep vertelde een fictieverhaal bij een toneelstukje over armoede. Daarna werd er in Lagerhuis-opstelling gedebatteerd, waarbij De Jonge en Soetekouw regelmatig met de leerlingen de degens kruisten. Het kwam met name de PvdA’er op een daverend applaus te staan.
De gemeente organiseert regelmatig in de raadzaal debatten voor scholieren. Dit om de jongeren kennis te laten maken met de politiek. Caitlin-Isolde Halfhide van het Artecollege vond het debat over armoede echt leuk. “Ik was nog nooit in de raadzaal geweest”, zegt ze, “ik was echt onder de indruk van het debat en de omgeving.” De scholiere wil later niet de politiek in, “maar ik ga zeker wel stemmen.”
Artikel geplaatst op: 07 juli 2017 - 13:10

Gerelateerd

Delen