Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Man gooit dakpannen van dak tijdens blussen brand

STEDENWIJK - In een woning aan het Zeistpad in Stedenwijk brak woensdagavond brand uit. Tijdens het blussen van de brand bleek klom er een man op het dak. De man gooide dakpannen naar beneden.

Kort voor 23.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan het Zeistpad. De brand was even uitslaand en er was sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer zette meerdere eenheden in om de brand te blussen. Tijdens het blussen klom er een man op het dak van de woning die dakpannen naar beneden begon te gooien.

 Hierop heeft de politie het gebied rondom de woning ruim afgezet in afwachting van een arrestatieteam. Onderhandelaars zijn uren met de man in gesprek geweest om hem zover te krijgen naar beneden te komen. Leden van het arrestatieteam zijn later met behulp van een hoogwerker van de brandweer omhoog gegaan en hebben verder op de man ingepraat. Rond 2.45 uur stapte de man uiteindelijk zelf in het bakje van de hoogwerker. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Volgens een aantal direct betrokkenen is een voorval in de relationele sfeer voorafgegaan aan de toevlucht van de man. De materiële schade is aanzienlijk. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden. (Foto’s: HV-Almere)

Artikel geplaatst op: 06 juli 2017 - 15:12

Gerelateerd

Delen