Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Inschrijving Challenge Almere-Amsterdam loopt storm

ALMERE - Het is pas begin juli, maar toch loopt het al storm met het aantal inschrijvingen voor de Challenge Almere-Amsterdam. Bij de Middle Distance Triathlon is de limiet voor het aantal deelnemers zelfs al bereikt.
De Challenge Almere-Amsterdam neemt toe in populariteit. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Maar liefst 1100 triatleten zullen op zaterdag 9 september de strijd met elkaar en zichzelf aangaan gedurende 1.9 kilometer zwemmen in het Weerwater, 90 kilometer fietsen door de provincie en 21.1 kilometer hardlopen rondom opnieuw het Weerwater. Nooit eerder schreven zich zoveel deelnemers in.
Ondanks dat de limiet is bereikt, kunnen triatleten zich nog wel inschrijven voor de Middle Distance, maar dan belanden zij op een wachtlijst. Die wachtlijst geeft mogelijk later, bijvoorbeeld omdat andere triatleten hun inschrijving annuleren, recht op een startplek.
Voor de Long Distance zijn nog steeds gegarandeerde startplekken beschikbaar. Triatleten kunnen dus nog steeds meedoen aan het EK over de klassieke afstand (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen), maar de organisatie waarschuwt dat snel aanmelden noodzakelijk is omdat ook de interesse daarvoor groot is. Op dit moment zijn er nog slechts een beperkt aantal starttickets beschikbaar. De Challenge Almere-Amsterdam kent ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld. Op dit moment hebben triatleten uit maar liefst 53 verschillende landen zich ingeschreven.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 11:19

Gerelateerd

Delen