Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Inschrijving Challenge Almere-Amsterdam loopt storm

ALMERE - Het is pas begin juli, maar toch loopt het al storm met het aantal inschrijvingen voor de Challenge Almere-Amsterdam. Bij de Middle Distance Triathlon is de limiet voor het aantal deelnemers zelfs al bereikt.
De Challenge Almere-Amsterdam neemt toe in populariteit. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Maar liefst 1100 triatleten zullen op zaterdag 9 september de strijd met elkaar en zichzelf aangaan gedurende 1.9 kilometer zwemmen in het Weerwater, 90 kilometer fietsen door de provincie en 21.1 kilometer hardlopen rondom opnieuw het Weerwater. Nooit eerder schreven zich zoveel deelnemers in.
Ondanks dat de limiet is bereikt, kunnen triatleten zich nog wel inschrijven voor de Middle Distance, maar dan belanden zij op een wachtlijst. Die wachtlijst geeft mogelijk later, bijvoorbeeld omdat andere triatleten hun inschrijving annuleren, recht op een startplek.
Voor de Long Distance zijn nog steeds gegarandeerde startplekken beschikbaar. Triatleten kunnen dus nog steeds meedoen aan het EK over de klassieke afstand (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen), maar de organisatie waarschuwt dat snel aanmelden noodzakelijk is omdat ook de interesse daarvoor groot is. Op dit moment zijn er nog slechts een beperkt aantal starttickets beschikbaar. De Challenge Almere-Amsterdam kent ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld. Op dit moment hebben triatleten uit maar liefst 53 verschillende landen zich ingeschreven.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 11:19

Gerelateerd

Delen