Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Inschrijving Challenge Almere-Amsterdam loopt storm

ALMERE - Het is pas begin juli, maar toch loopt het al storm met het aantal inschrijvingen voor de Challenge Almere-Amsterdam. Bij de Middle Distance Triathlon is de limiet voor het aantal deelnemers zelfs al bereikt.
De Challenge Almere-Amsterdam neemt toe in populariteit. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Maar liefst 1100 triatleten zullen op zaterdag 9 september de strijd met elkaar en zichzelf aangaan gedurende 1.9 kilometer zwemmen in het Weerwater, 90 kilometer fietsen door de provincie en 21.1 kilometer hardlopen rondom opnieuw het Weerwater. Nooit eerder schreven zich zoveel deelnemers in.
Ondanks dat de limiet is bereikt, kunnen triatleten zich nog wel inschrijven voor de Middle Distance, maar dan belanden zij op een wachtlijst. Die wachtlijst geeft mogelijk later, bijvoorbeeld omdat andere triatleten hun inschrijving annuleren, recht op een startplek.
Voor de Long Distance zijn nog steeds gegarandeerde startplekken beschikbaar. Triatleten kunnen dus nog steeds meedoen aan het EK over de klassieke afstand (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen), maar de organisatie waarschuwt dat snel aanmelden noodzakelijk is omdat ook de interesse daarvoor groot is. Op dit moment zijn er nog slechts een beperkt aantal starttickets beschikbaar. De Challenge Almere-Amsterdam kent ook dit jaar weer een internationaal deelnemersveld. Op dit moment hebben triatleten uit maar liefst 53 verschillende landen zich ingeschreven.
Artikel geplaatst op: 11 juli 2017 - 11:19

Gerelateerd

Delen