Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Zware obstakels in Modderrun Almere

HOUT –Stichting Stad en Natuur organiseerde de afgelopen drie jaar al een Modderdag voor jonge gezinnen. Afgelopen weekend is er op stadslandgoed De Kemphaan ook een run voor volwassenen gehouden.
Deelnemers aan de Modderrun van afgelopen weekend liepen een behoorlijk zwaar parcours vol hindernissen door de modder. (Foto: Picture your Sport)

Stichting Stad en Natuur organiseerde al drie jaar de Modderdag voor gezinnen. Een modderig parcours door de bossen met diverse hindernissen voor kinderen met hun ouders. Na de editie van 2016 werd besloten het evenement nog serieuzer aan te gaan pakken. Samen met enkele evenementen-organisatoren werd het plan gesmeed voor een driedaagse obstaclerun, ofwel een hindernissenparcours. Op vrijdag voor bedrijventeams als teambuildingsactiviteit, op zaterdag een uitdagende run voor volwassenen en op zondag de gezinsdag, een behoorlijk opgeschaalde versie van de gezinsdag eerdere dagen.
22 hindernissen

De 503 volwassenen op zaterdag liepen een parcours van 8,3 kilometer met daarop maar liefst 22 hindernissen. Van metershoge klimmuren en touwklimmen tot moddersloten en Monkeybars. De reacties aan de finish waren vergelijkbaar; ‘volgend jaar weer’, ‘behoorlijk heftig’ en ‘ik ben kapot, maar het was gaaf!’.
Zondagochtend begon de dag met een startvak voor G-Sporters. “Een doelgroep die weinig gezien wordt op dit soort evenementen. Met een beetje angst, maar grote glimlach hebben ook deze sporters ons parcours volbracht”, aldus Dennis Berk, één van de organisatoren.
De gezinsdag op zondag was volledig uitverkocht. De 1150 deelnemers hadden keus uit een parcours van 2,3 of 5,7 kilometer en kwamen daar ook de nodige modderige maar ook zware obstakels tegen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 13:23

Gerelateerd

Delen