Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Zware obstakels in Modderrun Almere

HOUT –Stichting Stad en Natuur organiseerde de afgelopen drie jaar al een Modderdag voor jonge gezinnen. Afgelopen weekend is er op stadslandgoed De Kemphaan ook een run voor volwassenen gehouden.
Deelnemers aan de Modderrun van afgelopen weekend liepen een behoorlijk zwaar parcours vol hindernissen door de modder. (Foto: Picture your Sport)

Stichting Stad en Natuur organiseerde al drie jaar de Modderdag voor gezinnen. Een modderig parcours door de bossen met diverse hindernissen voor kinderen met hun ouders. Na de editie van 2016 werd besloten het evenement nog serieuzer aan te gaan pakken. Samen met enkele evenementen-organisatoren werd het plan gesmeed voor een driedaagse obstaclerun, ofwel een hindernissenparcours. Op vrijdag voor bedrijventeams als teambuildingsactiviteit, op zaterdag een uitdagende run voor volwassenen en op zondag de gezinsdag, een behoorlijk opgeschaalde versie van de gezinsdag eerdere dagen.
22 hindernissen

De 503 volwassenen op zaterdag liepen een parcours van 8,3 kilometer met daarop maar liefst 22 hindernissen. Van metershoge klimmuren en touwklimmen tot moddersloten en Monkeybars. De reacties aan de finish waren vergelijkbaar; ‘volgend jaar weer’, ‘behoorlijk heftig’ en ‘ik ben kapot, maar het was gaaf!’.
Zondagochtend begon de dag met een startvak voor G-Sporters. “Een doelgroep die weinig gezien wordt op dit soort evenementen. Met een beetje angst, maar grote glimlach hebben ook deze sporters ons parcours volbracht”, aldus Dennis Berk, één van de organisatoren.
De gezinsdag op zondag was volledig uitverkocht. De 1150 deelnemers hadden keus uit een parcours van 2,3 of 5,7 kilometer en kwamen daar ook de nodige modderige maar ook zware obstakels tegen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 13:23

Gerelateerd

Delen