Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Zware obstakels in Modderrun Almere

HOUT –Stichting Stad en Natuur organiseerde de afgelopen drie jaar al een Modderdag voor jonge gezinnen. Afgelopen weekend is er op stadslandgoed De Kemphaan ook een run voor volwassenen gehouden.
Deelnemers aan de Modderrun van afgelopen weekend liepen een behoorlijk zwaar parcours vol hindernissen door de modder. (Foto: Picture your Sport)

Stichting Stad en Natuur organiseerde al drie jaar de Modderdag voor gezinnen. Een modderig parcours door de bossen met diverse hindernissen voor kinderen met hun ouders. Na de editie van 2016 werd besloten het evenement nog serieuzer aan te gaan pakken. Samen met enkele evenementen-organisatoren werd het plan gesmeed voor een driedaagse obstaclerun, ofwel een hindernissenparcours. Op vrijdag voor bedrijventeams als teambuildingsactiviteit, op zaterdag een uitdagende run voor volwassenen en op zondag de gezinsdag, een behoorlijk opgeschaalde versie van de gezinsdag eerdere dagen.
22 hindernissen

De 503 volwassenen op zaterdag liepen een parcours van 8,3 kilometer met daarop maar liefst 22 hindernissen. Van metershoge klimmuren en touwklimmen tot moddersloten en Monkeybars. De reacties aan de finish waren vergelijkbaar; ‘volgend jaar weer’, ‘behoorlijk heftig’ en ‘ik ben kapot, maar het was gaaf!’.
Zondagochtend begon de dag met een startvak voor G-Sporters. “Een doelgroep die weinig gezien wordt op dit soort evenementen. Met een beetje angst, maar grote glimlach hebben ook deze sporters ons parcours volbracht”, aldus Dennis Berk, één van de organisatoren.
De gezinsdag op zondag was volledig uitverkocht. De 1150 deelnemers hadden keus uit een parcours van 2,3 of 5,7 kilometer en kwamen daar ook de nodige modderige maar ook zware obstakels tegen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 13:23

Gerelateerd

Delen