Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Zware obstakels in Modderrun Almere

HOUT –Stichting Stad en Natuur organiseerde de afgelopen drie jaar al een Modderdag voor jonge gezinnen. Afgelopen weekend is er op stadslandgoed De Kemphaan ook een run voor volwassenen gehouden.
Deelnemers aan de Modderrun van afgelopen weekend liepen een behoorlijk zwaar parcours vol hindernissen door de modder. (Foto: Picture your Sport)

Stichting Stad en Natuur organiseerde al drie jaar de Modderdag voor gezinnen. Een modderig parcours door de bossen met diverse hindernissen voor kinderen met hun ouders. Na de editie van 2016 werd besloten het evenement nog serieuzer aan te gaan pakken. Samen met enkele evenementen-organisatoren werd het plan gesmeed voor een driedaagse obstaclerun, ofwel een hindernissenparcours. Op vrijdag voor bedrijventeams als teambuildingsactiviteit, op zaterdag een uitdagende run voor volwassenen en op zondag de gezinsdag, een behoorlijk opgeschaalde versie van de gezinsdag eerdere dagen.
22 hindernissen

De 503 volwassenen op zaterdag liepen een parcours van 8,3 kilometer met daarop maar liefst 22 hindernissen. Van metershoge klimmuren en touwklimmen tot moddersloten en Monkeybars. De reacties aan de finish waren vergelijkbaar; ‘volgend jaar weer’, ‘behoorlijk heftig’ en ‘ik ben kapot, maar het was gaaf!’.
Zondagochtend begon de dag met een startvak voor G-Sporters. “Een doelgroep die weinig gezien wordt op dit soort evenementen. Met een beetje angst, maar grote glimlach hebben ook deze sporters ons parcours volbracht”, aldus Dennis Berk, één van de organisatoren.
De gezinsdag op zondag was volledig uitverkocht. De 1150 deelnemers hadden keus uit een parcours van 2,3 of 5,7 kilometer en kwamen daar ook de nodige modderige maar ook zware obstakels tegen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2017 - 13:23

Gerelateerd

Delen