Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Binnenruimtes Almeers Kenniscentrum Talent geopend

OLYMPIAKWARTIER - De trainingsruimtes van het Almeers Kenniscentrum Talent in indoorsportcomplex Olympiakwartier in Poort zijn afgelopen vrijdag 30 juni officieel geopend. Na de opening was er het AKT-congres 'Samen werken aan talentontwikkeling' met onder andere een lezing van Max Caldas en diverse workshops.

Jonge sporters deden vrijdag in de zalen van het AKT aan meervoudig bewegen, een belangrijk thema van het kenniscentrum. (Foto: Fred Rotgans)


Tijdens de opening waren er diverse demonstraties in de zalen van het AKT. Jonge sporters deden er aan meervoudig bewegen, een belangrijk thema van het AKT. Dit meervoudig bewegen gaat volgens het Athletic Skills Model (ASM). Dit is een andere manier om goed te leren bewegen en dient als springplank voor een langere sportcarrière met betere prestaties, maar bovenal voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier. Binnen de ASM beweegprogramma’s is spel, variatie en plezier gekoppeld aan motorisch leren. Een gedachte die onderbouwd wordt door wetenschap en praktijk, waar breedtesport, topsport, ongeorganiseerde sport, bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg samenkomen.
In de buurt van het AKT gaan beweegpleinen gerealiseerd worden die toegankelijk zijn voor sporters en buurtbewoners.

Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 - 19:19

Gerelateerd

Delen