Binnenruimtes Almeers Kenniscentrum Talent geopend

OLYMPIAKWARTIER - De trainingsruimtes van het Almeers Kenniscentrum Talent in indoorsportcomplex Olympiakwartier in Poort zijn afgelopen vrijdag 30 juni officieel geopend. Na de opening was er het AKT-congres 'Samen werken aan talentontwikkeling' met onder andere een lezing van Max Caldas en diverse workshops.

Jonge sporters deden vrijdag in de zalen van het AKT aan meervoudig bewegen, een belangrijk thema van het kenniscentrum. (Foto: Fred Rotgans)


Tijdens de opening waren er diverse demonstraties in de zalen van het AKT. Jonge sporters deden er aan meervoudig bewegen, een belangrijk thema van het AKT. Dit meervoudig bewegen gaat volgens het Athletic Skills Model (ASM). Dit is een andere manier om goed te leren bewegen en dient als springplank voor een langere sportcarrière met betere prestaties, maar bovenal voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier. Binnen de ASM beweegprogramma’s is spel, variatie en plezier gekoppeld aan motorisch leren. Een gedachte die onderbouwd wordt door wetenschap en praktijk, waar breedtesport, topsport, ongeorganiseerde sport, bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg samenkomen.
In de buurt van het AKT gaan beweegpleinen gerealiseerd worden die toegankelijk zijn voor sporters en buurtbewoners.

Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 - 19:19

Gerelateerd

Delen