Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Binnenruimtes Almeers Kenniscentrum Talent geopend

OLYMPIAKWARTIER - De trainingsruimtes van het Almeers Kenniscentrum Talent in indoorsportcomplex Olympiakwartier in Poort zijn afgelopen vrijdag 30 juni officieel geopend. Na de opening was er het AKT-congres 'Samen werken aan talentontwikkeling' met onder andere een lezing van Max Caldas en diverse workshops.

Jonge sporters deden vrijdag in de zalen van het AKT aan meervoudig bewegen, een belangrijk thema van het kenniscentrum. (Foto: Fred Rotgans)


Tijdens de opening waren er diverse demonstraties in de zalen van het AKT. Jonge sporters deden er aan meervoudig bewegen, een belangrijk thema van het AKT. Dit meervoudig bewegen gaat volgens het Athletic Skills Model (ASM). Dit is een andere manier om goed te leren bewegen en dient als springplank voor een langere sportcarrière met betere prestaties, maar bovenal voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier. Binnen de ASM beweegprogramma’s is spel, variatie en plezier gekoppeld aan motorisch leren. Een gedachte die onderbouwd wordt door wetenschap en praktijk, waar breedtesport, topsport, ongeorganiseerde sport, bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg samenkomen.
In de buurt van het AKT gaan beweegpleinen gerealiseerd worden die toegankelijk zijn voor sporters en buurtbewoners.

Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 - 19:19

Gerelateerd

Delen