Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand handboogschutter Denzel Pleiter
Denzel Pleiter. (Foto: Robert Vogels)

“Mijn grootste droom: de Olympische Spelen in 2024!”

ALMERE - Handboogschieten is niet echt een voor de hand liggende sport voor een jongetje van 11. Toch was dat de sport die, de inmiddels 15-jarige, Denzel Pleiter toen koos. “Na een bezoek aan een pretpark waar je ook kon boogschieten, kwam ik erachter dat ik handboogschieten best leuk vond en toen besloot ik deze sport ook te gaan doen”, aldus Denzel. En dat doet hij ook nog eens bijzonder goed.

Denzel traint bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC) handboogschieten in Almere, en op Papendal in Arnhem bij de selectie van Jong Oranje. “Daarnaast doe ik ook veel variatietraining bij de sportschool maar ook voetbal, basketbal en tennis.”
Dat Denzel talent heeft, blijkt wel uit het feit dat hij al na anderhalf jaar tweede werd op een NK “Daarna werd ik gevraagd om op een talentendag te schieten. Van daaruit was de stap naar het RTC maar klein. In de afgelopen vier jaar ben ik verschillende keren Rayon, Regio en Nederlands Kampioen geworden en in 2015 zelfs eerste op de World Cup in Nîmes, Zuid Frankrijk.”
Denzel’s sportheld is tennisser Rafael Nadal. “Dit klinkt misschien een beetje raar, maar hij is mijn held omdat hij mentaal heel sterk is. Vroeger was ik snel gefrustreerd wat averechts werkte in een wedstrijd. Nu ben ik veel sterker, dankzij mijn doorzettingsvermogen én voorbeeld Rafael Nadal”
De sportieve Denzel heeft nog voldoende ambities. “Jong Oranje is gelukt en voor de toekomst richt ik mijn pijlen op internationale wedstrijden, het WK in Argentinië in het najaar en mijn grootste droom, de Olympische Spelen in 2024!”
Artikel geplaatst op: 05 juli 2017 - 13:14

Gerelateerd

Delen