Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand handboogschutter Denzel Pleiter
Denzel Pleiter. (Foto: Robert Vogels)

“Mijn grootste droom: de Olympische Spelen in 2024!”

ALMERE - Handboogschieten is niet echt een voor de hand liggende sport voor een jongetje van 11. Toch was dat de sport die, de inmiddels 15-jarige, Denzel Pleiter toen koos. “Na een bezoek aan een pretpark waar je ook kon boogschieten, kwam ik erachter dat ik handboogschieten best leuk vond en toen besloot ik deze sport ook te gaan doen”, aldus Denzel. En dat doet hij ook nog eens bijzonder goed.

Denzel traint bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC) handboogschieten in Almere, en op Papendal in Arnhem bij de selectie van Jong Oranje. “Daarnaast doe ik ook veel variatietraining bij de sportschool maar ook voetbal, basketbal en tennis.”
Dat Denzel talent heeft, blijkt wel uit het feit dat hij al na anderhalf jaar tweede werd op een NK “Daarna werd ik gevraagd om op een talentendag te schieten. Van daaruit was de stap naar het RTC maar klein. In de afgelopen vier jaar ben ik verschillende keren Rayon, Regio en Nederlands Kampioen geworden en in 2015 zelfs eerste op de World Cup in Nîmes, Zuid Frankrijk.”
Denzel’s sportheld is tennisser Rafael Nadal. “Dit klinkt misschien een beetje raar, maar hij is mijn held omdat hij mentaal heel sterk is. Vroeger was ik snel gefrustreerd wat averechts werkte in een wedstrijd. Nu ben ik veel sterker, dankzij mijn doorzettingsvermogen én voorbeeld Rafael Nadal”
De sportieve Denzel heeft nog voldoende ambities. “Jong Oranje is gelukt en voor de toekomst richt ik mijn pijlen op internationale wedstrijden, het WK in Argentinië in het najaar en mijn grootste droom, de Olympische Spelen in 2024!”
Artikel geplaatst op: 05 juli 2017 - 13:14

Gerelateerd

Delen