Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand handboogschutter Denzel Pleiter
Denzel Pleiter. (Foto: Robert Vogels)

“Mijn grootste droom: de Olympische Spelen in 2024!”

ALMERE - Handboogschieten is niet echt een voor de hand liggende sport voor een jongetje van 11. Toch was dat de sport die, de inmiddels 15-jarige, Denzel Pleiter toen koos. “Na een bezoek aan een pretpark waar je ook kon boogschieten, kwam ik erachter dat ik handboogschieten best leuk vond en toen besloot ik deze sport ook te gaan doen”, aldus Denzel. En dat doet hij ook nog eens bijzonder goed.

Denzel traint bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC) handboogschieten in Almere, en op Papendal in Arnhem bij de selectie van Jong Oranje. “Daarnaast doe ik ook veel variatietraining bij de sportschool maar ook voetbal, basketbal en tennis.”
Dat Denzel talent heeft, blijkt wel uit het feit dat hij al na anderhalf jaar tweede werd op een NK “Daarna werd ik gevraagd om op een talentendag te schieten. Van daaruit was de stap naar het RTC maar klein. In de afgelopen vier jaar ben ik verschillende keren Rayon, Regio en Nederlands Kampioen geworden en in 2015 zelfs eerste op de World Cup in Nîmes, Zuid Frankrijk.”
Denzel’s sportheld is tennisser Rafael Nadal. “Dit klinkt misschien een beetje raar, maar hij is mijn held omdat hij mentaal heel sterk is. Vroeger was ik snel gefrustreerd wat averechts werkte in een wedstrijd. Nu ben ik veel sterker, dankzij mijn doorzettingsvermogen én voorbeeld Rafael Nadal”
De sportieve Denzel heeft nog voldoende ambities. “Jong Oranje is gelukt en voor de toekomst richt ik mijn pijlen op internationale wedstrijden, het WK in Argentinië in het najaar en mijn grootste droom, de Olympische Spelen in 2024!”
Artikel geplaatst op: 05 juli 2017 - 13:14

Gerelateerd

Delen