Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand handboogschutter Denzel Pleiter
Denzel Pleiter. (Foto: Robert Vogels)

“Mijn grootste droom: de Olympische Spelen in 2024!”

ALMERE - Handboogschieten is niet echt een voor de hand liggende sport voor een jongetje van 11. Toch was dat de sport die, de inmiddels 15-jarige, Denzel Pleiter toen koos. “Na een bezoek aan een pretpark waar je ook kon boogschieten, kwam ik erachter dat ik handboogschieten best leuk vond en toen besloot ik deze sport ook te gaan doen”, aldus Denzel. En dat doet hij ook nog eens bijzonder goed.

Denzel traint bij het Regionaal Talenten Centrum (RTC) handboogschieten in Almere, en op Papendal in Arnhem bij de selectie van Jong Oranje. “Daarnaast doe ik ook veel variatietraining bij de sportschool maar ook voetbal, basketbal en tennis.”
Dat Denzel talent heeft, blijkt wel uit het feit dat hij al na anderhalf jaar tweede werd op een NK “Daarna werd ik gevraagd om op een talentendag te schieten. Van daaruit was de stap naar het RTC maar klein. In de afgelopen vier jaar ben ik verschillende keren Rayon, Regio en Nederlands Kampioen geworden en in 2015 zelfs eerste op de World Cup in Nîmes, Zuid Frankrijk.”
Denzel’s sportheld is tennisser Rafael Nadal. “Dit klinkt misschien een beetje raar, maar hij is mijn held omdat hij mentaal heel sterk is. Vroeger was ik snel gefrustreerd wat averechts werkte in een wedstrijd. Nu ben ik veel sterker, dankzij mijn doorzettingsvermogen én voorbeeld Rafael Nadal”
De sportieve Denzel heeft nog voldoende ambities. “Jong Oranje is gelukt en voor de toekomst richt ik mijn pijlen op internationale wedstrijden, het WK in Argentinië in het najaar en mijn grootste droom, de Olympische Spelen in 2024!”
Artikel geplaatst op: 05 juli 2017 - 13:14

Gerelateerd

Delen