Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Laatste perceelontwerp voor Museumbos

BUITEN CENTRUM - Het Museumbos bestaat uit een aantal landschapsparken met ieder een oppervlak van een hectare, gelegen in het Cirkelbos bij Almere Haven. De percelen zijn door steeds andere ontwerpers en kunstenaars vormgegeven. Het zevende en laatste perceel, Almere Boven, wordt op 23 september onthuld. Voor die tijd werd afgelopen donderdag, tijdens het Erfgoedcafé, alvast een voorproefje gegeven door Jan Frans de Hartog en Titia Frieling.

Het Museumbos ligt in het Cirkelbos tussen Almere Overgooi en het industrieterrein Stichtsekant. Het bos kan worden beschouwd als een groeiend landschapskunstwerk bestaande uit diverse boskamers. Momenteel wordt gewerkt aan het sluitstuk: de aanleg van een grote berg. Een spiraalvormig wandelpad zal naar de top leiden en geeft uitzicht over de boomtoppen, de stad en het landschap. Bovenop de berg komt een monument voor de Founding Fathers, de peetvaders van Almere, die aan de wieg stonden van deze stad.
Jan Frans de Hartog en Titia Frieling zijn beiden al vanaf het begin nauw betrokken bij het ontstaan van de stad. Tijdens de gezamenlijke lezing gingen ze in op de 20-jarige ontstaansgeschiedenis van het Museumbos en op het laatste kunstwerk dat op 23 september wordt onthuld.
Erfgoedhuis Almere is dé plek waar alles te vinden is over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Erfgoedhuis Almere biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Meer informatie: www.almere.nl/archeologie. Erfgoedhuis Almere is te vinden aan het Baltimoreplein 112 en is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 30 juni 2017 - 10:32

Gerelateerd

Delen