Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Laatste perceelontwerp voor Museumbos

BUITEN CENTRUM - Het Museumbos bestaat uit een aantal landschapsparken met ieder een oppervlak van een hectare, gelegen in het Cirkelbos bij Almere Haven. De percelen zijn door steeds andere ontwerpers en kunstenaars vormgegeven. Het zevende en laatste perceel, Almere Boven, wordt op 23 september onthuld. Voor die tijd werd afgelopen donderdag, tijdens het Erfgoedcafé, alvast een voorproefje gegeven door Jan Frans de Hartog en Titia Frieling.

Het Museumbos ligt in het Cirkelbos tussen Almere Overgooi en het industrieterrein Stichtsekant. Het bos kan worden beschouwd als een groeiend landschapskunstwerk bestaande uit diverse boskamers. Momenteel wordt gewerkt aan het sluitstuk: de aanleg van een grote berg. Een spiraalvormig wandelpad zal naar de top leiden en geeft uitzicht over de boomtoppen, de stad en het landschap. Bovenop de berg komt een monument voor de Founding Fathers, de peetvaders van Almere, die aan de wieg stonden van deze stad.
Jan Frans de Hartog en Titia Frieling zijn beiden al vanaf het begin nauw betrokken bij het ontstaan van de stad. Tijdens de gezamenlijke lezing gingen ze in op de 20-jarige ontstaansgeschiedenis van het Museumbos en op het laatste kunstwerk dat op 23 september wordt onthuld.
Erfgoedhuis Almere is dé plek waar alles te vinden is over de ontstaansgeschiedenis van Almere. Erfgoedhuis Almere biedt lezingen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, lessen voor het basis en voortgezet onderwijs en nog veel meer. Erfgoedhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen. Meer informatie: www.almere.nl/archeologie. Erfgoedhuis Almere is te vinden aan het Baltimoreplein 112 en is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 30 juni 2017 - 10:32

Gerelateerd

Delen