Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Esther de Geus mikt op podiumplek in prestigieuze PWA World Tour

ALMERE – Nederlands Kampioen op slalom in Scheveningen en winnares van rondje Texel: de maand juni was een vruchtbare maand voor windsurfster Esther de Geus, maar tijd om daarbij stil te staan neemt ze nauwelijks. Het volgende sportieve doel is om haar top-3 notering vast te houden in de PWA World Tour.
Esther de Geus in actie. (Foto: aangeleverd)

De 25-jarige Almeerse koos in 2013 voor het commerciële slalom en liet de RSX (Olympische klasse), waarin haar zus Lilian uitkomt, achter zich. “Ik ben vorig jaar zevende geworden in de World Tour en sta momenteel derde. Ik maak echt progressie en het zou geweldig zijn als ik die plek kan vasthouden”, glimlacht Esther. De windsurfster richtte zich aanvankelijk op een vierde plek.
Binnenkort reist ze voor de één na laatste Worldcup af naar Denemarken. “In die wedstrijd wil ik zo goed mogelijk presteren, want dan is de kans groter dat ik kan deelnemen aan de laatste wedstrijd van het surfseizoen die wordt gehouden op Nieuw-Caledonië. Die laatste race is namelijk een heel dure wedstrijd”, aldus Esther, die daarom nog op zoek is naar een extra sponsor.
Met een schuin oog volgt zij de verrichtingen van haar tweelingzus, die momenteel traint op Bonaire voor het WK RS:X windsurfen in Tokio. “Ik hoop dat ze hoge ogen kan gooien”, zegt Esther. Haar zus greep op de Olympische Spelen van 2016 net naast een medaille en eindigde als vierde. “Tijdens de Olympische Spelen van 2020 hoopt zij op sportieve revanche.”
De kans dat de zussen, die samenwonen, elkaar ooit gaan treffen tijdens de Spelen is nihil. “Ten eerste is mijn discipline niet olympisch en ten tweede mag elk land slechts één deelnemer leveren bij het windsurfen”, verduidelijkt Esther, die binnen twee weken ook haar studie Bewegingswetenschappen gaat afronden. “Ik ben er bijna! En dan kan ik mij volgend jaar eindelijk fulltime op de slalom gaan richten.”
Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 - 14:32

Gerelateerd

Delen