Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Esther de Geus mikt op podiumplek in prestigieuze PWA World Tour

ALMERE – Nederlands Kampioen op slalom in Scheveningen en winnares van rondje Texel: de maand juni was een vruchtbare maand voor windsurfster Esther de Geus, maar tijd om daarbij stil te staan neemt ze nauwelijks. Het volgende sportieve doel is om haar top-3 notering vast te houden in de PWA World Tour.
Esther de Geus in actie. (Foto: aangeleverd)

De 25-jarige Almeerse koos in 2013 voor het commerciële slalom en liet de RSX (Olympische klasse), waarin haar zus Lilian uitkomt, achter zich. “Ik ben vorig jaar zevende geworden in de World Tour en sta momenteel derde. Ik maak echt progressie en het zou geweldig zijn als ik die plek kan vasthouden”, glimlacht Esther. De windsurfster richtte zich aanvankelijk op een vierde plek.
Binnenkort reist ze voor de één na laatste Worldcup af naar Denemarken. “In die wedstrijd wil ik zo goed mogelijk presteren, want dan is de kans groter dat ik kan deelnemen aan de laatste wedstrijd van het surfseizoen die wordt gehouden op Nieuw-Caledonië. Die laatste race is namelijk een heel dure wedstrijd”, aldus Esther, die daarom nog op zoek is naar een extra sponsor.
Met een schuin oog volgt zij de verrichtingen van haar tweelingzus, die momenteel traint op Bonaire voor het WK RS:X windsurfen in Tokio. “Ik hoop dat ze hoge ogen kan gooien”, zegt Esther. Haar zus greep op de Olympische Spelen van 2016 net naast een medaille en eindigde als vierde. “Tijdens de Olympische Spelen van 2020 hoopt zij op sportieve revanche.”
De kans dat de zussen, die samenwonen, elkaar ooit gaan treffen tijdens de Spelen is nihil. “Ten eerste is mijn discipline niet olympisch en ten tweede mag elk land slechts één deelnemer leveren bij het windsurfen”, verduidelijkt Esther, die binnen twee weken ook haar studie Bewegingswetenschappen gaat afronden. “Ik ben er bijna! En dan kan ik mij volgend jaar eindelijk fulltime op de slalom gaan richten.”
Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 - 14:32

Gerelateerd

Delen