Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Esther de Geus mikt op podiumplek in prestigieuze PWA World Tour

ALMERE – Nederlands Kampioen op slalom in Scheveningen en winnares van rondje Texel: de maand juni was een vruchtbare maand voor windsurfster Esther de Geus, maar tijd om daarbij stil te staan neemt ze nauwelijks. Het volgende sportieve doel is om haar top-3 notering vast te houden in de PWA World Tour.
Esther de Geus in actie. (Foto: aangeleverd)

De 25-jarige Almeerse koos in 2013 voor het commerciële slalom en liet de RSX (Olympische klasse), waarin haar zus Lilian uitkomt, achter zich. “Ik ben vorig jaar zevende geworden in de World Tour en sta momenteel derde. Ik maak echt progressie en het zou geweldig zijn als ik die plek kan vasthouden”, glimlacht Esther. De windsurfster richtte zich aanvankelijk op een vierde plek.
Binnenkort reist ze voor de één na laatste Worldcup af naar Denemarken. “In die wedstrijd wil ik zo goed mogelijk presteren, want dan is de kans groter dat ik kan deelnemen aan de laatste wedstrijd van het surfseizoen die wordt gehouden op Nieuw-Caledonië. Die laatste race is namelijk een heel dure wedstrijd”, aldus Esther, die daarom nog op zoek is naar een extra sponsor.
Met een schuin oog volgt zij de verrichtingen van haar tweelingzus, die momenteel traint op Bonaire voor het WK RS:X windsurfen in Tokio. “Ik hoop dat ze hoge ogen kan gooien”, zegt Esther. Haar zus greep op de Olympische Spelen van 2016 net naast een medaille en eindigde als vierde. “Tijdens de Olympische Spelen van 2020 hoopt zij op sportieve revanche.”
De kans dat de zussen, die samenwonen, elkaar ooit gaan treffen tijdens de Spelen is nihil. “Ten eerste is mijn discipline niet olympisch en ten tweede mag elk land slechts één deelnemer leveren bij het windsurfen”, verduidelijkt Esther, die binnen twee weken ook haar studie Bewegingswetenschappen gaat afronden. “Ik ben er bijna! En dan kan ik mij volgend jaar eindelijk fulltime op de slalom gaan richten.”
Artikel geplaatst op: 04 juli 2017 - 14:32

Gerelateerd

Delen