Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Voetballen op een squashbaan met SoccerSquash

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Squash Almere houdt zondag 9 juli een open dag om SoccerSquash te introduceren en te promoten.

SoccerSquash is een snelgroeiende nieuwe sport. Nadat het enkele jaren geleden in het westen van Nederland met succes is geïntroduceerd, is het nu de beurt aan midden-Nederland, en Squash Almere heeft de officiële primeur.
SoccerSquash is voetballen (met een speciale SoccerSquash-bal) op een squashbaan, volgens squashregels die enigszins zijn aangepast. De regels zijn te vinden op de website www.squashalmere.nl.
De sport leent zich uitstekend om techniek en aanname van de bal nog meer te ontwikkelen. Doordat op een squashbaan (6,40 bij 9,75 meter) wordt gespeeld, en de vier omringende muren mogen worden gebruikt, kan daarnaast ook het tactisch inzicht verder worden ontwikkeld. Door de beschikbaarheid van veel squashbanen in centra die de gehele dag zijn geopend, zijn er weinig beperkingen om de sport te beoefenen. Er is geen afhankelijkheid van beschikbare uren in gym- en/of sportzalen, of van voetbalvelden.
Open dag
In samenwerking met de Soccer Squash Bond Nederland (SSBN), nodigt Squash Almere iedereen (jeugd en senioren) uit om kennis te komen maken met SoccerSquash. De open dag is bij Squash Almere aan de Marathonlaan 20 op zondag 9 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Cees Noordermeer (voetballer, en huidige nummer 10 SoccerSquash van Nederland) verzorgt meerdere demo’s en clinics. En iedereen kan het zelf proberen. Er zijn dertien banen, dus er is ruimte genoeg. Neem zaalschoenen mee, of sportschoenen met zolen die niet afgeven.
Artikel geplaatst op: 27 juni 2017 - 09:15

Gerelateerd

Delen