Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Voetballen op een squashbaan met SoccerSquash

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Squash Almere houdt zondag 9 juli een open dag om SoccerSquash te introduceren en te promoten.

SoccerSquash is een snelgroeiende nieuwe sport. Nadat het enkele jaren geleden in het westen van Nederland met succes is geïntroduceerd, is het nu de beurt aan midden-Nederland, en Squash Almere heeft de officiële primeur.
SoccerSquash is voetballen (met een speciale SoccerSquash-bal) op een squashbaan, volgens squashregels die enigszins zijn aangepast. De regels zijn te vinden op de website www.squashalmere.nl.
De sport leent zich uitstekend om techniek en aanname van de bal nog meer te ontwikkelen. Doordat op een squashbaan (6,40 bij 9,75 meter) wordt gespeeld, en de vier omringende muren mogen worden gebruikt, kan daarnaast ook het tactisch inzicht verder worden ontwikkeld. Door de beschikbaarheid van veel squashbanen in centra die de gehele dag zijn geopend, zijn er weinig beperkingen om de sport te beoefenen. Er is geen afhankelijkheid van beschikbare uren in gym- en/of sportzalen, of van voetbalvelden.
Open dag
In samenwerking met de Soccer Squash Bond Nederland (SSBN), nodigt Squash Almere iedereen (jeugd en senioren) uit om kennis te komen maken met SoccerSquash. De open dag is bij Squash Almere aan de Marathonlaan 20 op zondag 9 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Cees Noordermeer (voetballer, en huidige nummer 10 SoccerSquash van Nederland) verzorgt meerdere demo’s en clinics. En iedereen kan het zelf proberen. Er zijn dertien banen, dus er is ruimte genoeg. Neem zaalschoenen mee, of sportschoenen met zolen die niet afgeven.
Artikel geplaatst op: 27 juni 2017 - 09:15

Gerelateerd

Delen