Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Voetballen op een squashbaan met SoccerSquash

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Squash Almere houdt zondag 9 juli een open dag om SoccerSquash te introduceren en te promoten.

SoccerSquash is een snelgroeiende nieuwe sport. Nadat het enkele jaren geleden in het westen van Nederland met succes is geïntroduceerd, is het nu de beurt aan midden-Nederland, en Squash Almere heeft de officiële primeur.
SoccerSquash is voetballen (met een speciale SoccerSquash-bal) op een squashbaan, volgens squashregels die enigszins zijn aangepast. De regels zijn te vinden op de website www.squashalmere.nl.
De sport leent zich uitstekend om techniek en aanname van de bal nog meer te ontwikkelen. Doordat op een squashbaan (6,40 bij 9,75 meter) wordt gespeeld, en de vier omringende muren mogen worden gebruikt, kan daarnaast ook het tactisch inzicht verder worden ontwikkeld. Door de beschikbaarheid van veel squashbanen in centra die de gehele dag zijn geopend, zijn er weinig beperkingen om de sport te beoefenen. Er is geen afhankelijkheid van beschikbare uren in gym- en/of sportzalen, of van voetbalvelden.
Open dag
In samenwerking met de Soccer Squash Bond Nederland (SSBN), nodigt Squash Almere iedereen (jeugd en senioren) uit om kennis te komen maken met SoccerSquash. De open dag is bij Squash Almere aan de Marathonlaan 20 op zondag 9 juli van 11.00 tot 17.00 uur. Cees Noordermeer (voetballer, en huidige nummer 10 SoccerSquash van Nederland) verzorgt meerdere demo’s en clinics. En iedereen kan het zelf proberen. Er zijn dertien banen, dus er is ruimte genoeg. Neem zaalschoenen mee, of sportschoenen met zolen die niet afgeven.
Artikel geplaatst op: 27 juni 2017 - 09:15

Gerelateerd

Delen