Deelnemers uit het hele land voor Modderrun

HOUT – Almere is in het weekend van 1 en 2 juli het decor van de Modderrun. Een obstaclerun van 8,3 kilometer. Het parcours loopt dwars door de bossen en over het terrein van Stadslandgoed de Kemphaan. Op het parcours moeten de deelnemers 18 obstakels bedwingen. Dit soort obstacleruns zijn de afgelopen jaren zeer populair, en nu is de eerste ‘mud-run’ in Almere ook een feit.
(Foto: aangeleverd)

Ontwerper en bouwer van de hindernissen Ed Bergman wil nog niet alle obstakels verklappen, maar ligt een tipje van de sluier op: “Als obstakels hebben we hoge muren om overheen te klimmen, modderbakken om doorheen te kruipen en sloten om doorheen te waden”, aldus Bergman. “De deelnemers mogen het dit weekend allemaal zelf gaan ondervinden.”
Op vrijdag wordt er afgetrapt met een bedrijvenrun, de deelnemende bedrijventeams lopen de run en genieten aansluitend van een BBQ op het terrein. Op zaterdag gaan 500 volwassenen het parcours op. “Deelnemers komen uit het hele land”, aldus Dennis Berk, één van de initiatiefnemers. “Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar aan de deur, dus wie het aandurft moet er op tijd bij zijn.
Op zondag is het terrein van jonge kinderen met hun ouders, op de gezinnen- of familiedag. Speciaal voor deze doelgroep zijn er twee kortere parcours aangelegd van 2,5 en 5,5 km. De zondag is volledig uitverkocht met 1150 verkochte kaartjes.”
De deelnemers starten in groepen vanaf het hiertoe ingerichte evenemententerrein. De complete routes zijn te vinden op: www.modderrun.nl
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen