Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Deelnemers uit het hele land voor Modderrun

HOUT – Almere is in het weekend van 1 en 2 juli het decor van de Modderrun. Een obstaclerun van 8,3 kilometer. Het parcours loopt dwars door de bossen en over het terrein van Stadslandgoed de Kemphaan. Op het parcours moeten de deelnemers 18 obstakels bedwingen. Dit soort obstacleruns zijn de afgelopen jaren zeer populair, en nu is de eerste ‘mud-run’ in Almere ook een feit.
(Foto: aangeleverd)

Ontwerper en bouwer van de hindernissen Ed Bergman wil nog niet alle obstakels verklappen, maar ligt een tipje van de sluier op: “Als obstakels hebben we hoge muren om overheen te klimmen, modderbakken om doorheen te kruipen en sloten om doorheen te waden”, aldus Bergman. “De deelnemers mogen het dit weekend allemaal zelf gaan ondervinden.”
Op vrijdag wordt er afgetrapt met een bedrijvenrun, de deelnemende bedrijventeams lopen de run en genieten aansluitend van een BBQ op het terrein. Op zaterdag gaan 500 volwassenen het parcours op. “Deelnemers komen uit het hele land”, aldus Dennis Berk, één van de initiatiefnemers. “Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar aan de deur, dus wie het aandurft moet er op tijd bij zijn.
Op zondag is het terrein van jonge kinderen met hun ouders, op de gezinnen- of familiedag. Speciaal voor deze doelgroep zijn er twee kortere parcours aangelegd van 2,5 en 5,5 km. De zondag is volledig uitverkocht met 1150 verkochte kaartjes.”
De deelnemers starten in groepen vanaf het hiertoe ingerichte evenemententerrein. De complete routes zijn te vinden op: www.modderrun.nl
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen