Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Deelnemers uit het hele land voor Modderrun

HOUT – Almere is in het weekend van 1 en 2 juli het decor van de Modderrun. Een obstaclerun van 8,3 kilometer. Het parcours loopt dwars door de bossen en over het terrein van Stadslandgoed de Kemphaan. Op het parcours moeten de deelnemers 18 obstakels bedwingen. Dit soort obstacleruns zijn de afgelopen jaren zeer populair, en nu is de eerste ‘mud-run’ in Almere ook een feit.
(Foto: aangeleverd)

Ontwerper en bouwer van de hindernissen Ed Bergman wil nog niet alle obstakels verklappen, maar ligt een tipje van de sluier op: “Als obstakels hebben we hoge muren om overheen te klimmen, modderbakken om doorheen te kruipen en sloten om doorheen te waden”, aldus Bergman. “De deelnemers mogen het dit weekend allemaal zelf gaan ondervinden.”
Op vrijdag wordt er afgetrapt met een bedrijvenrun, de deelnemende bedrijventeams lopen de run en genieten aansluitend van een BBQ op het terrein. Op zaterdag gaan 500 volwassenen het parcours op. “Deelnemers komen uit het hele land”, aldus Dennis Berk, één van de initiatiefnemers. “Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar aan de deur, dus wie het aandurft moet er op tijd bij zijn.
Op zondag is het terrein van jonge kinderen met hun ouders, op de gezinnen- of familiedag. Speciaal voor deze doelgroep zijn er twee kortere parcours aangelegd van 2,5 en 5,5 km. De zondag is volledig uitverkocht met 1150 verkochte kaartjes.”
De deelnemers starten in groepen vanaf het hiertoe ingerichte evenemententerrein. De complete routes zijn te vinden op: www.modderrun.nl
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen