Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Deelnemers uit het hele land voor Modderrun

HOUT – Almere is in het weekend van 1 en 2 juli het decor van de Modderrun. Een obstaclerun van 8,3 kilometer. Het parcours loopt dwars door de bossen en over het terrein van Stadslandgoed de Kemphaan. Op het parcours moeten de deelnemers 18 obstakels bedwingen. Dit soort obstacleruns zijn de afgelopen jaren zeer populair, en nu is de eerste ‘mud-run’ in Almere ook een feit.
(Foto: aangeleverd)

Ontwerper en bouwer van de hindernissen Ed Bergman wil nog niet alle obstakels verklappen, maar ligt een tipje van de sluier op: “Als obstakels hebben we hoge muren om overheen te klimmen, modderbakken om doorheen te kruipen en sloten om doorheen te waden”, aldus Bergman. “De deelnemers mogen het dit weekend allemaal zelf gaan ondervinden.”
Op vrijdag wordt er afgetrapt met een bedrijvenrun, de deelnemende bedrijventeams lopen de run en genieten aansluitend van een BBQ op het terrein. Op zaterdag gaan 500 volwassenen het parcours op. “Deelnemers komen uit het hele land”, aldus Dennis Berk, één van de initiatiefnemers. “Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar aan de deur, dus wie het aandurft moet er op tijd bij zijn.
Op zondag is het terrein van jonge kinderen met hun ouders, op de gezinnen- of familiedag. Speciaal voor deze doelgroep zijn er twee kortere parcours aangelegd van 2,5 en 5,5 km. De zondag is volledig uitverkocht met 1150 verkochte kaartjes.”
De deelnemers starten in groepen vanaf het hiertoe ingerichte evenemententerrein. De complete routes zijn te vinden op: www.modderrun.nl
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen