Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Deelnemers uit het hele land voor Modderrun

HOUT – Almere is in het weekend van 1 en 2 juli het decor van de Modderrun. Een obstaclerun van 8,3 kilometer. Het parcours loopt dwars door de bossen en over het terrein van Stadslandgoed de Kemphaan. Op het parcours moeten de deelnemers 18 obstakels bedwingen. Dit soort obstacleruns zijn de afgelopen jaren zeer populair, en nu is de eerste ‘mud-run’ in Almere ook een feit.
(Foto: aangeleverd)

Ontwerper en bouwer van de hindernissen Ed Bergman wil nog niet alle obstakels verklappen, maar ligt een tipje van de sluier op: “Als obstakels hebben we hoge muren om overheen te klimmen, modderbakken om doorheen te kruipen en sloten om doorheen te waden”, aldus Bergman. “De deelnemers mogen het dit weekend allemaal zelf gaan ondervinden.”
Op vrijdag wordt er afgetrapt met een bedrijvenrun, de deelnemende bedrijventeams lopen de run en genieten aansluitend van een BBQ op het terrein. Op zaterdag gaan 500 volwassenen het parcours op. “Deelnemers komen uit het hele land”, aldus Dennis Berk, één van de initiatiefnemers. “Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar aan de deur, dus wie het aandurft moet er op tijd bij zijn.
Op zondag is het terrein van jonge kinderen met hun ouders, op de gezinnen- of familiedag. Speciaal voor deze doelgroep zijn er twee kortere parcours aangelegd van 2,5 en 5,5 km. De zondag is volledig uitverkocht met 1150 verkochte kaartjes.”
De deelnemers starten in groepen vanaf het hiertoe ingerichte evenemententerrein. De complete routes zijn te vinden op: www.modderrun.nl
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 13:04

Gerelateerd

Delen