Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Jeugdland viert 30 jaar ‘kinderdorp midden in de stad’

BOS DER ONVERZETTELIJKEN – Jeugdland Stad viert zaterdag 1 juli van 11.00 tot 16.00 uur het 30-jarig bestaan. Kinderen zijn welkom om samen een mega hut te bouwen, te spelen op springkussens en oudhollandse spellen te spelen. Bij mooi weer wordt de buikschuifbaan opgezet om af te koelen.
Jeugdland Stad heeft naast het bouwterrein ook een verkeersplein waar kinderen verkeerslessen krijgen. (Foto: aangeleverd)

Jeugdland Stad is officieel geopend op 4 juli 1987 op bedrijventerrein Randstad. Jeugdland-Stad was toen het tweede Jeugdland van Almere. Medewerkers van Jeugdland-Stad, Frits Smelt en Onno Schaap: “En daar werd gelijk veel gebouwd. Het hout was bijna niet aan te slepen en dat in een stad in opbouw. Tijdens de laatste recessie moest er zelfs hout gerecycled worden. Maar nu is er weer hout genoeg en wordt er dus ook weer volop gebouwd.”
In 1992 is Jeugdland-Stad verhuist naar zijn huidige plek in het Bos der Onverzettelijken waar in de loop der jaren steeds meer activiteiten zijn georganiseerd. “De laatste jaren is Jeugdland in de winter twee maanden gesloten en wordt de grote zaal vier dagen per week gebruikt door ZorglaFLeur. Maar Jeugdland is allang niet meer de plek waar je alleen kan bouwen. Naast het bouwterrein hebben we een prachtig verkeersplein waar naar hartenlust geskelterd wordt, waar kinderen verkeerslessen krijgen en allochtone moeders leren fietsen. Ook organiseren we diverse sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Daarnaast is er elk jaar de Dodenherdenking en Halloweenfeest Scaryland.”
Oud-jeugdlanders zijn zaterdag 8 juli welkom om het 30-jarig jubileum te vieren. Die dag is dat tussen 13.00 en 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 11:21

Gerelateerd

Delen