Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Jeugdland viert 30 jaar ‘kinderdorp midden in de stad’

BOS DER ONVERZETTELIJKEN – Jeugdland Stad viert zaterdag 1 juli van 11.00 tot 16.00 uur het 30-jarig bestaan. Kinderen zijn welkom om samen een mega hut te bouwen, te spelen op springkussens en oudhollandse spellen te spelen. Bij mooi weer wordt de buikschuifbaan opgezet om af te koelen.
Jeugdland Stad heeft naast het bouwterrein ook een verkeersplein waar kinderen verkeerslessen krijgen. (Foto: aangeleverd)

Jeugdland Stad is officieel geopend op 4 juli 1987 op bedrijventerrein Randstad. Jeugdland-Stad was toen het tweede Jeugdland van Almere. Medewerkers van Jeugdland-Stad, Frits Smelt en Onno Schaap: “En daar werd gelijk veel gebouwd. Het hout was bijna niet aan te slepen en dat in een stad in opbouw. Tijdens de laatste recessie moest er zelfs hout gerecycled worden. Maar nu is er weer hout genoeg en wordt er dus ook weer volop gebouwd.”
In 1992 is Jeugdland-Stad verhuist naar zijn huidige plek in het Bos der Onverzettelijken waar in de loop der jaren steeds meer activiteiten zijn georganiseerd. “De laatste jaren is Jeugdland in de winter twee maanden gesloten en wordt de grote zaal vier dagen per week gebruikt door ZorglaFLeur. Maar Jeugdland is allang niet meer de plek waar je alleen kan bouwen. Naast het bouwterrein hebben we een prachtig verkeersplein waar naar hartenlust geskelterd wordt, waar kinderen verkeerslessen krijgen en allochtone moeders leren fietsen. Ook organiseren we diverse sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Daarnaast is er elk jaar de Dodenherdenking en Halloweenfeest Scaryland.”
Oud-jeugdlanders zijn zaterdag 8 juli welkom om het 30-jarig jubileum te vieren. Die dag is dat tussen 13.00 en 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 11:21

Gerelateerd

Delen