Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Jeugdland viert 30 jaar ‘kinderdorp midden in de stad’

BOS DER ONVERZETTELIJKEN – Jeugdland Stad viert zaterdag 1 juli van 11.00 tot 16.00 uur het 30-jarig bestaan. Kinderen zijn welkom om samen een mega hut te bouwen, te spelen op springkussens en oudhollandse spellen te spelen. Bij mooi weer wordt de buikschuifbaan opgezet om af te koelen.
Jeugdland Stad heeft naast het bouwterrein ook een verkeersplein waar kinderen verkeerslessen krijgen. (Foto: aangeleverd)

Jeugdland Stad is officieel geopend op 4 juli 1987 op bedrijventerrein Randstad. Jeugdland-Stad was toen het tweede Jeugdland van Almere. Medewerkers van Jeugdland-Stad, Frits Smelt en Onno Schaap: “En daar werd gelijk veel gebouwd. Het hout was bijna niet aan te slepen en dat in een stad in opbouw. Tijdens de laatste recessie moest er zelfs hout gerecycled worden. Maar nu is er weer hout genoeg en wordt er dus ook weer volop gebouwd.”
In 1992 is Jeugdland-Stad verhuist naar zijn huidige plek in het Bos der Onverzettelijken waar in de loop der jaren steeds meer activiteiten zijn georganiseerd. “De laatste jaren is Jeugdland in de winter twee maanden gesloten en wordt de grote zaal vier dagen per week gebruikt door ZorglaFLeur. Maar Jeugdland is allang niet meer de plek waar je alleen kan bouwen. Naast het bouwterrein hebben we een prachtig verkeersplein waar naar hartenlust geskelterd wordt, waar kinderen verkeerslessen krijgen en allochtone moeders leren fietsen. Ook organiseren we diverse sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Daarnaast is er elk jaar de Dodenherdenking en Halloweenfeest Scaryland.”
Oud-jeugdlanders zijn zaterdag 8 juli welkom om het 30-jarig jubileum te vieren. Die dag is dat tussen 13.00 en 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 11:21

Gerelateerd

Delen