Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Jeugdland viert 30 jaar ‘kinderdorp midden in de stad’

BOS DER ONVERZETTELIJKEN – Jeugdland Stad viert zaterdag 1 juli van 11.00 tot 16.00 uur het 30-jarig bestaan. Kinderen zijn welkom om samen een mega hut te bouwen, te spelen op springkussens en oudhollandse spellen te spelen. Bij mooi weer wordt de buikschuifbaan opgezet om af te koelen.
Jeugdland Stad heeft naast het bouwterrein ook een verkeersplein waar kinderen verkeerslessen krijgen. (Foto: aangeleverd)

Jeugdland Stad is officieel geopend op 4 juli 1987 op bedrijventerrein Randstad. Jeugdland-Stad was toen het tweede Jeugdland van Almere. Medewerkers van Jeugdland-Stad, Frits Smelt en Onno Schaap: “En daar werd gelijk veel gebouwd. Het hout was bijna niet aan te slepen en dat in een stad in opbouw. Tijdens de laatste recessie moest er zelfs hout gerecycled worden. Maar nu is er weer hout genoeg en wordt er dus ook weer volop gebouwd.”
In 1992 is Jeugdland-Stad verhuist naar zijn huidige plek in het Bos der Onverzettelijken waar in de loop der jaren steeds meer activiteiten zijn georganiseerd. “De laatste jaren is Jeugdland in de winter twee maanden gesloten en wordt de grote zaal vier dagen per week gebruikt door ZorglaFLeur. Maar Jeugdland is allang niet meer de plek waar je alleen kan bouwen. Naast het bouwterrein hebben we een prachtig verkeersplein waar naar hartenlust geskelterd wordt, waar kinderen verkeerslessen krijgen en allochtone moeders leren fietsen. Ook organiseren we diverse sport- en spelactiviteiten voor kinderen. Daarnaast is er elk jaar de Dodenherdenking en Halloweenfeest Scaryland.”
Oud-jeugdlanders zijn zaterdag 8 juli welkom om het 30-jarig jubileum te vieren. Die dag is dat tussen 13.00 en 16.00 uur.
Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 11:21

Gerelateerd

Delen