Nieuws
Vermiste Michael Klijn weer terecht ALMERE – Ruim vijf weken was er geen spoor te bekennen van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Donderdagavond... Zieke Lorena (9) opent de beurs ALMERE – De Almeerse Lorena (9) opende afgelopen maandagochtend de beurs in Amsterdam. De leerlinge van De Klaverweide,... Narcissen laten zich nu al zien STAD - Als narcissen bloeien is het voorjaar begonnen, is een oude wijsheid. Maar kennelijk is die wijsheid... 'Poëtische geluidssculpturen' door Echte Mensen STAD CENTRUM – Echte Mensen, een multimediale samenwerking van Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond, treedt... [UPDATE maandag 22 januari] Gewonde bij steekpartij in flat Verzetswijk VERZETSWIJK – In een flat aan de Kapitein de Langestraat heeft zondagavond 21 januari rond 19.00 uur een... Voorleesmoment voor peuters en kleuters HOUT - Stad & Natuur organiseert op de Kemphaan een voorleesochtend en -middag voor peuters en kleuters op... Video: leerlingen Artecollege krijgen les op MBO Almere Buiten Video: Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO-College Almere in Buiten. Ze krijgen ICT-praktijkles... Leerlingen Artecollege krijgen ICT-les op MBO  Door Robert Mienstra ALMERE – Leerlingen van het Artecollege uit Poort krijgen ICT-les op het MBO College in... Laatste Expeditiemiddag voor groep 8 ALMERE - De leerlingen van groep 8 van de basisschool staan weer voor een lastige keuze. Voor 1... Feestelijke opening Trajectlokaal Oostvaarders College BUITEN - Het Oostvaarders College is dit schooljaar gestart met trajectbegeleiding voor havo/vwo leerlingen met ASS (autismespectrumstoornis) en...

Brandweer blust strook brandende pluisjes

DE VAART - In het Vaartsluisbos ontstond woensdagavond brand. Een stuk berm van ongeveer 125 meter bezaaid met pluisjes ging in vlammen op.
De brand werd kort voor 22.30 uur ontdekt door voorbijgangers bij de Vaartsluisweg. Een stuk berm bezaaid met pluisjes van populierenbomen stond in brand en verspreidde zich in rap tempo. Bij de brand kwam de nodige rookontwikkeling vrij. De brandweer kwam vanwege het uitbreidingsgevaar met spoed ter plaatse en heeft de brand geblust.
Door de droogte en de aanwezigheid van vele pluisjes ontstaan er sneller berm- en bosschagebranden dan normaal. Of er sprake is van brandstichting is niet duidelijk. (Foto: HV-Almere)
Artikel geplaatst op: 22 juni 2017 - 14:29

Gerelateerd

Delen