Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Recreatieve triatlon voor senioren vanaf 55 jaar

ALMERE - Voor het vijfde jaar op rij wordt tijdens het triatlonevenement Challenge Almere - Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd: een recreatieve triatlon op 8 september voor mensen vanaf 55 jaar.

De start van de Senior Challenge, vorig jaar. (Foto: Sharon Zuijdervliet)


Tijdens deze lustrumeditie verwelkomt de organisatie de eerste buitenlandse deelnemer: Corinne Bader uit het Canadese Vancouver. De Senior Challenge kent twee afstanden. Allereerst de korte afstand bestaande uit: 20 minuten zwemmen, 25 kilometer fietsen en 6,5 kilometer wandelen. De lange afstand bestaat uit 20 minuten zwemmen , 35 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen. Het zwemonderdeel vindt plaats in het zwembad bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen. Onder begeleiding van de FRTC Almere volgt daarna het fietsgedeelte. Deze mooie tocht door Almere eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere – Amsterdam een lunch klaar staat. Na de lunch volgt het laatste onderdeel, het wandelen, onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Alle deelnemers finishen in het stadion van de Challenge en sluiten de dag af onder het genot van een hapje en een drankje.


Trainingsprogramma


De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsprogramma aan. Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn 7,50 euro. Meer informatie en aanmelden kan via www.challenge-almere.com/challenge4all. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 13:42

Gerelateerd

Delen