Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Recreatieve triatlon voor senioren vanaf 55 jaar

ALMERE - Voor het vijfde jaar op rij wordt tijdens het triatlonevenement Challenge Almere - Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd: een recreatieve triatlon op 8 september voor mensen vanaf 55 jaar.

De start van de Senior Challenge, vorig jaar. (Foto: Sharon Zuijdervliet)


Tijdens deze lustrumeditie verwelkomt de organisatie de eerste buitenlandse deelnemer: Corinne Bader uit het Canadese Vancouver. De Senior Challenge kent twee afstanden. Allereerst de korte afstand bestaande uit: 20 minuten zwemmen, 25 kilometer fietsen en 6,5 kilometer wandelen. De lange afstand bestaat uit 20 minuten zwemmen , 35 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen. Het zwemonderdeel vindt plaats in het zwembad bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen. Onder begeleiding van de FRTC Almere volgt daarna het fietsgedeelte. Deze mooie tocht door Almere eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere – Amsterdam een lunch klaar staat. Na de lunch volgt het laatste onderdeel, het wandelen, onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Alle deelnemers finishen in het stadion van de Challenge en sluiten de dag af onder het genot van een hapje en een drankje.


Trainingsprogramma


De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsprogramma aan. Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn 7,50 euro. Meer informatie en aanmelden kan via www.challenge-almere.com/challenge4all. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 13:42

Gerelateerd

Delen