Nieuws
Openbare stukken KAF niet voorhanden ALMERE – De Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is niet scheutig met het naar buiten brengen van stukken die... Raad onderzoekt aan welk nieuwsmedium behoefte is ALMERE – Met alleen Almere DEZE WEEK en Omroep Flevoland als serieuze media, zijn er te weinig nieuwsbrengers... Dekbedje van Haven HAVEN – Havenaar Robert Vogels is na jaren nog altijd niet gewend aan de mooie luchten die er... Energieboxen helpen bewoners De Wierden nóg meer energie besparen DE WIERDEN – De eerste bewoner van De Wierden heeft vorige week de energiebox in ontvangst genomen van... Hudson’s Bay Almere eindelijk open STAD CENTRUM – Verwennen is het sleutelwoord bij de vandaag geopende vestiging van Hudson’s Bay aan de Citadel... Komende zondag: Familie-fietspuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Nog niks te doen komende zondag, maar wel zin in een sportieve activiteit? Almere... Open dag Asielzoekerscentrum ALMERE – Het asielzoekerscentrum aan de Engelse mijl 6 bij het Fanny Blankes Koensportpark opent op zaterdag 23... Opening Flevolandse kunstexpositie LELYSTAD – De centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt donderdag 21 september geopend. Bezoekers van... Rijkswaterstaat antwoordt op lezersvragen over A6 ALMERE - Samen met Rijkswaterstaat deed deze krant een oproep aan lezers om vragen in te sturen over... Video: Nu al binnenkijken bij de nieuwe Hudson's Bay   Video: Verslaggeefster Kirtsten Thuis-Woudenberg liep vandaag al rond in de nieuwe Hudson's Bay in het starthart.  

Recreatieve triatlon voor senioren vanaf 55 jaar

ALMERE - Voor het vijfde jaar op rij wordt tijdens het triatlonevenement Challenge Almere - Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd: een recreatieve triatlon op 8 september voor mensen vanaf 55 jaar.

De start van de Senior Challenge, vorig jaar. (Foto: Sharon Zuijdervliet)


Tijdens deze lustrumeditie verwelkomt de organisatie de eerste buitenlandse deelnemer: Corinne Bader uit het Canadese Vancouver. De Senior Challenge kent twee afstanden. Allereerst de korte afstand bestaande uit: 20 minuten zwemmen, 25 kilometer fietsen en 6,5 kilometer wandelen. De lange afstand bestaat uit 20 minuten zwemmen , 35 kilometer fietsen en 10 kilometer wandelen. Het zwemonderdeel vindt plaats in het zwembad bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen. Onder begeleiding van de FRTC Almere volgt daarna het fietsgedeelte. Deze mooie tocht door Almere eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere – Amsterdam een lunch klaar staat. Na de lunch volgt het laatste onderdeel, het wandelen, onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Alle deelnemers finishen in het stadion van de Challenge en sluiten de dag af onder het genot van een hapje en een drankje.


Trainingsprogramma


De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsprogramma aan. Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn 7,50 euro. Meer informatie en aanmelden kan via www.challenge-almere.com/challenge4all. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Artikel geplaatst op: 24 juni 2017 - 13:42

Gerelateerd

Delen