Geslaagd!
Almere DEZE WEEK feliciteert alle Almeerse geslaagden! Klik op de foto voor de lijst met geslaagden
Nieuws
Amsterdamse Sjoerd en Rotterdamse Coby 60 jaar getrouwd VERZETSWIJK - Wie zegt dat 010 en 020 niet samengaan heeft het heel erg mis. Sjoerd en Coby... Video: Voedselbos voor vindplaats Zenith   Video: Op vindplaats Zenith in de indische buurt wordt dit najaar een voedselbos gerealiseerd>Voedselbosbeheerder Johan Smits vertelt wat... Floriade stap dichterbij na goedkeuring bestemmingsplan ALMERE – De gemeenteraad is donderdagavond, tijdens de laatste vergadering voor het reces, akkoord gegaan met het bestemmingsplan... Kantoorgebouw Het Alnovum wordt kantoor en hotel STAATSLIEDENWIJK – Gebouw Het Alnovum aan de P.J. Oudweg 1, is gekocht door vastgoedontwikkelaar Seminarie BV uit Bavel.... Bewoners langer de tijd voor keuze Windpark ALMERE - Bewoners van Almere Poort, Muziekwijk Noord en de Noorderplassen West hebben langer de tijd om online... Ook Alnovum wordt deels een hotel Het kantoorgebouw Het Alnovum is verkocht. De koopovereenkomst voor kantoorgebouw is getekend door wethouder Mark Pol en ondernemer Pieter... Informatiebijeenkomst heien en intrillen damwanden verbreding A6 ALMERE - Om de verbreding van de A6 te realiseren moeten vijf viaducten worden verbreed en zeven viaducten... Bezorgservice Picnic brengt biebboeken terug STAD CENTRUM – Klanten van de nieuwe bibliotheek hebben geen excuus meer om boeken niet in te leveren.... Almere DEZE WEEK en FRTC Almere brengen u in beweging met Familiepuzzeltocht SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Op zondag 24 september organiseren Almere DEZE WEEK en de Fiets Race en Toer... Commentaar: Raadsvergaderingen via twitter begrijpelijker Raadsvergaderingen zijn vaak abracadabra. De raadsleden krijgen in dit commentaar van Beijer&Mienstra huiswerk om na het reces klare...

Extra politie in Filmwijk tegen stijging woninginbraken

FILMWIJK – De afgelopen periode zag de politie een stijging van het aantal inbraken en pogingen daartoe in Filmwijk. Daarom zet de politie extra mankracht in om woninginbraken tegen te gaan. Wijkagent David Ewaart: “Ik heb voor een langere periode extra collega’s geregeld die zich puur zullen richten op de Filmwijk.”
Wijkagent van Filmwijk, David Ewaart. (Foto: aangeleverd)

Vanaf 1 mei tot nu zijn er in Filmwijk vier pogingen tot woninginbraak gedaan. Ewaart: “Deze zijn uitgevoerd door het trekken van de cilinder. Ook was er één insluiping, zonder braakschade. Allemaal via de achterzijde van de woning. Ze zijn tijdens de pogingen zeer waarschijnlijk gestoord. Dit kan betrekking hebben op de verscherpte alertheid en gerichte aanwezigheid van buurtpreventie en extra politie-inzet.”
Anticiperen

De politie zet extra agenten in de wijk in zodra het aantal woninginbraken dreigt toe te nemen. Dat is sinds april het geval in Filmwijk. “We proberen te voorspellen waar het aantal woninginbraken zal gaan toenemen”, zegt woordvoerder Politie Midden-Nederland, Hans Meuleman. “Daar anticiperen we dan op met extra inzet. Dat betekent extra toezicht in de avond en nacht, zowel lopend als fietsend als met de auto. Daarbij werken we nauw samen met buurtpreventie. We wisselen informatie uit; zo versterk je elkaar behoorlijk. Zowel preventief als in de opsporingssfeer werkt dat goed.”
Meuleman benadrukt dat er weliswaar in april een piek te zien was maar dat er over het gehele jaar ‘geen sprake is van significante stijging’ in het aantal woninginbraken en dat de piek lijkt af te nemen. “Het heeft ook te maken met de beveiliging van woningen. Er worden nu meer pogingen gedaan dan daadwerkelijke inbraken, woningen zijn beter beveiligd. In negen van de tien gevallen gaat het om gelegenheidsinbrekers, dus als er toevallig een raampje open staat doet een inbreker een poging.”
Bewoners doen er goed aan bij verdachte omstandigheden te bellen met 112. “Zie je een verdachte situatie? Bel dan 112, dat versterkt onze heterdaadkracht. We blijven voorlopig nog wel monitoren of de extra inzet effect heeft. Dat er niet meer ingebroken wordt is een utopie, dat kun je nooit uitbannen. Maar met extra toezicht en betere beveiliging kunnen we een hoop inbraken voorkomen.”
Samenwerking

Er werken meerdere partijen samen om een wijk veilig te maken. De wijkagent is de spin in het web, samen met een Buurtpreventieteam, de gemeente, extra toezicht van de politie en burgers. “Die zijn de ogen en oren van de wijk.”
Artikel geplaatst op: 23 mei 2017 - 10:50

Gerelateerd

Delen