Nieuws
Bijeenkomst voor ouders en kinderen over drugsgebruik'Dat overkomt ons niet...' GOOISEKANT – De stichting Broodje Hagelslag organiseert dinsdag 28 november een bijeenkomst voor ouders en kinderen over het... Politiek wil BIZ-regeling niet aan De Vaart opdringen DE VAART – Er komt geen BIZ-regeling voor de ondernemers op bedrijventerrein De Vaart. De raadsleden raakten donderdagavond... Almeerse ondernemers verdacht in zaak-Giltay ALMERE - Diverse ondernemers in Almere zijn verhoord als verdachte in de zaak-Giltay, de voorzitter van de ondernemingsraad... Video: Daders sneller opgepakt dankzij Camera in Beeld Video Wijkagent Jeffrey Halsema legt het belang uit van Camera in Beeld. Als er een misdrijf is gepleegd... Sportvereniging voor hartpatiënten viert 25-jarig bestaan ALMERE – Bij Haddock Watersport Almere werd zaterdag 11 november in aanwezigheid van burgemeester Franc Weerwind en wethouder... Almeerders verdelen 200.000 euro van Postcode Loterij KRUIDENWIJK – Vijf deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen op postcode 1314 LJ, de Melkdistelstraat in Kruidenwijk,... Floriade Almere 2022 officieel een 'A1-wereldtuinbouwtentoonstelling' ALMERE – Vandaag, 15 november, heeft Floriade Almere 2022 in Parijs de formele erkenning van het BIE (Bureau... Nieuwe school biedt combinatie van onderwijs en jeugdhulp ALMERE - Wethouder René Peeters (D66) opende maandag 13 november School2Care Almere aan de Radioweg. Het gaat om... Flevo Campus Live zoekt studenten ALMERE - De Flevo Campus is op zoek naar honderd ambitieuze studenten en young professionals om deel te... Efteling als inspiratiebronNatuurliefhebber Gino Beers (10) uitvinder in spé EILANDENBUURT - Ziek en languit op de bank. Het zijn meestal niet de momenten waarop de beste ideeën...

Zonnepanelen binnen ieders bereik via AlmeerZon

ALMERE – Iedere Almeerder kan zijn woning van zonnepanelen voorzien zonder dat er een investering nodig is. De gemeente heeft een fonds van 400.000 euro daartoe beschikbaar. Dit fonds wordt nog uitgebreid. De opgerichte stichting AlmeerZon gaat het fonds beheren.
Iedere Almeerder kan nu zonnepanelen laten installeren. (Foto: Shutterstock)

Almeerders (inwoners, verenigingen en bedrijven) met een kleinere portemonnee kunnen met deze regeling zonnepanelen op hun dak laten plaatsen en zo bijdragen aan duurzame energie en een lagere elektriciteitsrekening. Bewoners ontvangen vanaf de eerste dag en gedurende dertien jaar 25% van de opbrengst terug via hun elektriciteitsrekening. De overige 75% vloeit terug naar het fonds, zodat er nog meer Almeerders kunnen profiteren van ‘gratis’ zonnepanelen. Na een periode van dertien jaar worden de panelen eigendom van de bewoners. Op die manier kan De Groene Reus, die de panelen installeert, honderden zonnestroominstallaties gaan realiseren in de stad. De komende maanden zal De Groene Reus de voorbereidingen treffen om zoveel mogelijk Almeerders van zonne-energie te kunnen laten profiteren. In de zomer gaat de plaatsing van zonnepanelen van start. Het laatste nieuws hierover is te vinden op www.degroenereus.nl/zonnepanelen.
De gemeente Almere heeft de ambitie om in 2022 energieneutraal te zijn. In dat kader is het Programma Energie Werkt vastgesteld. Naast het plaatsen van zonnepanelen via De Groene Reus maakt het “Energiefonds Almere” het mogelijk voor particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven om tegen een zeer aantrekkelijke rente van 1,6% leningen af te sluiten voor energiebesparende investeringen. Ook hierin speelt De Groene Reus een rol.
Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 12:45

Gerelateerd

Delen