Nieuws
Sociale huurwoningen in Floriadewijk blijven ALMERE – Het college moet vasthouden aan het uitgangspunt dat 30 procent van de huizen in de toekomstige... Autoluwe Floriadewijk zorgt voor twijfel ALMERE - Het plan om de toekomstige Floriadewijk autoluw te maken zorgt voor verdeeldheid bij de gemeenteraad. Het... Gemeente wil dat ProRail platen station veiliger maakt Wethouder Tjeerd Herrema wil dat ProRail maatregelen gaat nemen bij het station Almere Centrum. Donderdag raakten daar tijdens... Stormschade: Dak kantine Sporting Almere weggewaaid Op het complex van Almere City FC is het dak van het gebouw van Sporting Almere naar beneden... Video: Zuil Pioneer waait om Video: De zuil van Pioneer aan de Versterkerstraat op Gooise Kant kwam met donderend geraas naar beneden.  ... Zware storm raast over Almere ALMERE - Nederland heeft te maken met een zware westerstorm. Het KNMI heeft een weeralarm (code rood) afgegeven... Kennismaken met de activiteiten bij Parkhuys Almere FILMWIJK – Kennismaken met alle activiteiten die Parkhuys Almere te bieden heeft kan op zaterdag 3 februari. Het... Nog altijd geen spoor van vermiste Michael Klijn ALMERE – Er is al ruim vijf weken geen spoor van de 34-jarige Almeerder Michael Klijn. Ondanks de... Dubbelweekend in sporthal Raggers PARKWIJK – Het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 januari bij de Badminton Vereniging Almere is een... Politiebureau Haven verhuisd naar Kerkgracht HAVEN CENTRUM – Het politiebureau in Almere Haven aan het Bivak 1 heeft sinds vorige week vrijdag de...

Zonnepanelen binnen ieders bereik via AlmeerZon

ALMERE – Iedere Almeerder kan zijn woning van zonnepanelen voorzien zonder dat er een investering nodig is. De gemeente heeft een fonds van 400.000 euro daartoe beschikbaar. Dit fonds wordt nog uitgebreid. De opgerichte stichting AlmeerZon gaat het fonds beheren.
Iedere Almeerder kan nu zonnepanelen laten installeren. (Foto: Shutterstock)

Almeerders (inwoners, verenigingen en bedrijven) met een kleinere portemonnee kunnen met deze regeling zonnepanelen op hun dak laten plaatsen en zo bijdragen aan duurzame energie en een lagere elektriciteitsrekening. Bewoners ontvangen vanaf de eerste dag en gedurende dertien jaar 25% van de opbrengst terug via hun elektriciteitsrekening. De overige 75% vloeit terug naar het fonds, zodat er nog meer Almeerders kunnen profiteren van ‘gratis’ zonnepanelen. Na een periode van dertien jaar worden de panelen eigendom van de bewoners. Op die manier kan De Groene Reus, die de panelen installeert, honderden zonnestroominstallaties gaan realiseren in de stad. De komende maanden zal De Groene Reus de voorbereidingen treffen om zoveel mogelijk Almeerders van zonne-energie te kunnen laten profiteren. In de zomer gaat de plaatsing van zonnepanelen van start. Het laatste nieuws hierover is te vinden op www.degroenereus.nl/zonnepanelen.
De gemeente Almere heeft de ambitie om in 2022 energieneutraal te zijn. In dat kader is het Programma Energie Werkt vastgesteld. Naast het plaatsen van zonnepanelen via De Groene Reus maakt het “Energiefonds Almere” het mogelijk voor particulieren, scholen, verenigingen en bedrijven om tegen een zeer aantrekkelijke rente van 1,6% leningen af te sluiten voor energiebesparende investeringen. Ook hierin speelt De Groene Reus een rol.
Artikel geplaatst op: 08 november 2017 - 12:45

Gerelateerd

Delen