Zonnig en warm maar ook dikke plensbui tijdens Almere City Run

STAD CENTRUM – Met drukkend, warm weer hebben zondag 12 juni ruim 3.750 mensen meegedaan aan de zevende editie van de Almere City Run. Er kon gelopen worden in de afstanden 1,8, 4, 7, 14 en 21 kilometer. Rond twee uur ’s middags barstte er een hoosbui los boven het centrum waardoor een deel van 7 kilometer-lopers de finish kletsnat bereikte. Desondanks was het een geslaagd evenement.

(Foto: Fred Rotgans)


Burgemeester Weerwind gaf het startschot en reikte de prijzen uit. Klaas Wilting gaf het startschot voor de laatste afstand, de 7 kilometer die om kwart over één vertrok.
Winnaar van de 20Knots 21km werd Dennis de Knijff in 1:16:37. Jolie Tops was de winnaar bij de vrouwen op de 21 kilometer die met een mooie ronde tijd van 1:32:00 over de finish kwam.
De winnaar op de halve marathon van 2014 en 2015, Gayri Haweri, deed dit jaar mee met de DC Klinieken 14km en wist deze op zijn naam te zetten. De snelste vrouw op de DC Klinieken 14km was Marjolein Dam die net iets meer dan een uur nodig had.
Op de 24COMS 7km wist Joep Lebouille bij de mannen en Dirkje Lebouille bij de vrouwen te winnen. Vorig jaar pakte zij ook al de eerste prijs, maar toen bij de Almere DEZE WEEK 4km.
Dit jaar ging bij de mannen wederom de prijs voor de Almere DEZE WEEK 4km naar Tijmen Prins. Bij de vrouwen lukt het Tamar Veltman om onder de 15 minuten te blijven, waarmee zij overtuigend de titel pakte.

Divers deelnemersveld


Naast de individuele lopers deden er aan de Almere City Run dit jaar ook weer businessteams, topatleten, scholen en sponsorgroepen mee. Ook prins Pieter-Christiaan liep mee aan de halve marathon. Leerlingen van het Oostvaarders College in Almere Buiten kregen eerder een clinic van oud-schaatser Gianni Romme en haalden geld op voor het KWF: 4.250 euro. Daarnaast liep een groep van veertig mensen mee voor Team KWF, een hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding. Zij hebben samen getraind en geld ingezameld voor het KWF. Tijdens de Almere City Run heeft dit team minstens 20.000 euro opgehaald voor onderzoek naar darmkanker. Ook Maak het mee-presentatrice Debby Toorenaar liep mee voor KWF. “Het was zwaar, erg benauwd weer maar de sfeer was fantastisch!” Ongetraind liep ze de 4 km in een half uur. “Het voelt zo goed om voor KWF te lopen. Kanker is een ziekte die te behandelen moet zijn. Hardlopen is op zich niet zo leuk maar je bent voor een doel bezig. Dat maakt het mooi.”
Ook de Almeerse stand-up-comedian Arie Koomen liep mee voor Team KWF. Hij verloor zijn beide ouders aan kanker toen hij 4 en 21 jaar oud was. “Een vriendin met drie kinderen kreeg op Valentijnsdag te horen dat ze kanker had. Een maand later was ze dood. Kanker is een loterij die je niet wilt winnen. Ik loop mee voor de mensen die het hebben, ik ken er genoeg."

Artikel geplaatst op: 13 juni 2016 - 18:30

Gerelateerd

Delen