Jongeren trainen voor kans op arbeidsmarkt

MUZIEKWIJK – Mind At Work is vorige week gestart met een bijzonder pilotproject gericht op (jonge) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om een beweegprogramma. Triatleet Gregor Stam geeft de jongeren begeleiding. Ze gaan meedoen aan de Almere City Run.
De jongeren trainden vorige week voor het eerst onder begeleiding van Gregor Stam (links). (Foto: Fred Rotgans)

Het beweegprogramma is een methode om een bijdrage te leveren aan het fysiek en psychisch versterken van de deelnemers. Daarmee worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. De pilot is een onderdeel van het traject dat zij volgen bij Mind at Work. Hierin worden zij begeleid naar werk waarbij diverse trajectonderdelen worden ingezet, afgestemd op de deelnemer. Het gaat dan bijvoorbeeld om (psychologisch) onderzoek, sollicitatie- en social mediatraining, vaardigheidstraining voor werknemers, psychologische begeleiding maar ook een arbeidstrainingscentrum.
De eerste hardlooptraining onder leiding van triatleet Gregor Stam was vorige week. Elke dinsdag en donderdag wordt er getraind. De deelnemers ondergaan allemaal een uitgebreide inspanningstest de komende twee zaterdagen. De resultaten van deze testen worden door Stam met de deelnemers (en ouders) besproken. Ook krijgen de deelnemers bij Run2Day een loopanalyse. Polar levert hartslagmeters.
Het eerste event om naar toe te werken is de Almere DEZE WEEK-afstand van de Almere City Run op zondag 12 juni. Almere DEZE WEEK stelt de startbewijzen hiervoor ter beschikking. De totale pilot van het beweegprogramma zal ongeveer zes maanden duren en wordt afgesloten met deelname aan een grote loop. Welke dat gaat worden is nog even een verrassing.
Artikel geplaatst op: 22 april 2016 - 15:12

Gerelateerd

Delen