Team KWF doet mee aan de Almere City Run

ALMERE - Wie aan het begin van dit kalenderjaar graag de extra kilo`s van de feestdagen wil kwijtraken, kan zich opgeven voor Team KWF, een sportinitiatief van KWF Kankerbestrijding. Op zondag 12 juni doet Team KWF mee met de Almere City Run.
Onder leiding van een topcoach en met hulp van Bekende Nederlanders haalt iedereen de eindstreep. Ook mensen die niet zo sportief zijn kunnen meedoen. Getrainde en ongetrainde hardlopers kunnen zich opgeven voor een afstand variërend van 4, 8, 12 en 24 kilometer. Iedere deelnemer haalt sponsorgeld op dat ten goede komt aan onderzoek naar kanker.
Met het team kan iedereen de uitdaging aangaan om een afstand van de Almere City Run te lopen. Er is coaching van een topsporter, er zijn speciale clinics en iedere deelnemer krijgt een Team KWF-shirt. In ruil hiervoor vraagt het team aan de deelnemer om een sponsorbedrag in te zamelen.
Het sponsorgeld van Team KWF Almere komt ten goede aan het onderzoek van professor Hein te Reile. In het Antoniei van Leeuwenhoekziekenhuis doet hij onderzoek naar het Lynch-syndroom. Naar schatting 5% van de darmtumoren wordt veroorzaakt door dit syndroom. Ook is bekend dat het Lynch-syndroom kan leiden tot tumoren in de baarmoeder en in sommige gevallen in de hersenen. KWF Kankerbestrijding financiert dit onderzoek.
Team KWF is een initiatief van KWF Kankerbestrijding en doet dit jaar mee aan verschillende sportevenementen. In maart verschijnt Team KWF met minimaal 150 deelnemers aan de start van de Utrecht Science Park Marathon.
Aanmelden kan via https://almere.teamkwf.nl
Artikel geplaatst op: 13 januari 2016 - 12:43

Gerelateerd

Delen