Het gebouw telt zes woonlagen (Foto: aangeleverd)
Het gebouw telt zes woonlagen (Foto: aangeleverd)

Verhuur appartementen Sluiskade van start

Wonen

HAVEN - Aan de Sluiskade in Almere Haven realiseert de Alliantie huurappartementen voor het middensegment. Op 14 mei start de verhuur. De appartementen zijn vooralsnog uitsluitend bestemd voor huurders uit Almere Haven die een sociale huurwoning achterlaten. Met dit project wil de Alliantie de doorstroming binnen de wijk bevorderen. 

Regiodirecteur Koen Westhoff: “Veel Havenaren willen niets liever dan in Haven blijven wonen, net als hun kinderen. De vraag naar betaalbare, passende huurwoningen in het stadsdeel is dan ook groot. De appartementen zijn daarom in eerste instantie uitsluitend bestemd voor huurders in Almere Haven die een sociale huurwoning leeg achterlaten. Dat mag een woning van de Alliantie zijn, of van één van de andere woningcorporaties. Zo worden weer passende sociale huurwoningen vrij gemaakt voor andere woningzoekenden. Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen. Dit project past binnen de ambitie van de Alliantie om zo veel mogelijk mensen aan een passend thuis te helpen.” Als er zes maanden na toewijzing aan sociale huurders uit Haven nog appartementen beschikbaar zijn, dan worden deze toegewezen aan overige Almeerders die een sociale huurwoning achterlaten. 

Appartementen

Het project Sluiskade bestaat uit één woongebouw van zes lagen en is voorzien van een lift. De appartementen zijn circa 90m2 groot en allemaal gelijkvloers. Het gebouw voldoet aan de huidige duurzaamheidseisen. Alle appartementen zijn aardgasloos en voorzien van vloerverwarming. Ook hebben ze allemaal een aparte berging en een buitenruimte.

Vernieuwing Almere Haven

Sluiskade maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling in Almere Haven, waar ook de naastgelegen parkeergarage en supermarkt Vomar deel van uitmaken. Motor achter de vernieuwing is het Havenverbond. Dit bestaat uit 12 partijen, waaronder de Alliantie, die allemaal ‘wortels’ in Haven hebben.

Meer informatie en reageren

Meer informatie te vinden over dit project en over de huurprijzen voor het middensegment is te vinden op www.de-alliantie.nl (Projecten/Almere/Sluiskade). Geïnteresseerden kunnen vanaf 14 mei 2024 reageren op de appartementen via: www.de-alliantie.nl/ik-zoek.
Daar staan ook de voorwaarden die gelden voor middensegment huurwoningen. Reageren kan tot en met 27, 10.00 uur. Deze woningen verschijnen niet op DAK (voorheen Woningnet). Geïnteresseerden hoeven daar ook niet ingeschreven te staan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto