De hockeyclub in betere tijden, tijdens de promotie naar de Hoofdklasse. (Archieffoto: Fred Rotgans)
De hockeyclub in betere tijden, tijdens de promotie naar de Hoofdklasse. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Procesgebeleider aangesteld voor noodlijdende hockeyclub

Sport

KLEIN BRAND SPORTPARK – De gemeente heeft een onafhankelijke procesbegeleider aangesteld voor de Almeerse hockeyclub. De ‘Almeerse’ verkeert financieel in zwaar weer en heeft uitstel van betaling gevraagd. 

De club heeft een schuld bij de Belastingdienst en heeft ook rekeningen van de gemeente nog niet voldaan. De schuld zou in de tonnen lopen en daarom zal er flink moeten worden bezuinigd. De gemeente begeleidt de club in het proces waarin ze zich nu bevindt. Ook wordt vanuit het stadhuis financieel en juridisch advies geleverd via een ingehuurd extern bureau. Tegenover de website hockey.nl erkent interim-voorzitter Dirk Jan Jonker de problematische situatie. Daarin wijst op het gebrek aan inkomsten tijdens de coronacrisis en de extra kosten die ontstonden toen de Heren 1 in de Hoofdklasse uitkwam. Zo moest er een duur camerasysteem komen en ging ook het salarishuis voor spelers en trainers omhoog.

Commissie

Naast de steun uit het stadhuis heeft de club inmiddels ook zelf een commissie ingesteld. Die heeft volgens een woordvoerder van de gemeente een aantal weken de tijd gekregen om tot een oplossing te komen. “Met die commissie zijn wij in gesprek. De club heeft om uitstel van betaling gevraagd. We zijn op dit moment met een extern bureau juridisch aan het onderzoeken wat uitstel voor ons betekent. Dat doen we alleen vanuit het uitgangspunt van een bredere, voor alle partijen, duurzame oplossing.”

Meerdere belangen

“Als gemeente willen wij een oplossing vinden die recht doet aan meerdere belangen: het belang van de leden van de hockeyclub, een financieel belang van de gemeente en daarmee ook haar inwoners. Het gaat hier immers om gemeenschapsgeld, en het feit dat wij geen staatssteun mogen bieden. Ook dit wordt ook onderzocht door het externe bureau”, aldus de woordvoerder.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto