Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse schonen in finale Mrs Netherlands Universe

Algemeen

Door Petra Onderwater
ALMERE – Twee Almeerse schonen staan in de finale van Mrs Netherlands Universe 2019. De 33-jarige Danielle Damwijk en de 25-jarige Soelien Dosky nemen het op 2 juni in Den Haag op tegen 25 andere finalisten uit het hele land.


Deze schoonheidsverkiezing is speciaal voor dames vanaf 24 jaar of dames vanaf 18 jaar die moeder of getrouwd zijn. “Ik doe mee aan deze verkiezing omdat het voor mij als klein meisje al een grote droom was”, vertelt Danielle. Zij is getrouwd en trotse moeder van een zoon van 9. “Ik heb een aantal tatoeages, littekens en maat 44/46, maar de organisatie benadrukte vooraf dat dit allemaal niks uitmaakt. Iedereen is mooi is op zijn eigen manier, dat is wat ik iedereen ook wil meegeven. Geloof in je dromen en maak ze waar.”
Danielle schreef zich in en zou wel zien hoever ze zou komen. Ze is supertrots op het feit dat ze in deze finale staat, evenals haar medefinalist en plaatsgenoot Soelien. “Meedoen aan een beautyconcest was ook altijd mijn droom”, vertelt Soelien. “Fantaseren over een mooie lange jurk, de kroon en een positieve impact achterlaten voor onze samenleving. Dit jaar heb ik deze kans gekregen en die pak ik met beide handen aan.”

Trainingstraject


Alle finalisten volgen een intensief trainingstraject van ongeveer zes maanden. “Daarbij krijg je onder andere catwalktraining, mediatraining, presentatietraining en fotoshoots”, vertelt Danielle. “Wij zetten ons als finalisten ook in voor Stop Domestic Violence Against Women. We hebben allemaal op onze eigen manier een campagne gemaakt om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Verder zamel ik kleding en spullen in voor vrouwen en kinderen die in een opvanghuis zitten.”
Nu de grote dag nadert neemt de spanning bij de Almeerse finalisten toe. “Maar mijn vrienden en familie komen me steunen”, aldus Danielle, die het verder maar over zich heen laat komen. Tijdens de finale mogen zij zichzelf presenteren tijdens een voorstelronde, een ronde in nationaal kostuum en een ronde in avondjurk. Daarna wordt de winnares gekroond. Die gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen tijdens de internationale Mrs Universe verkiezing, waaraan 80 landen wereldwijd deelnemen.
Meer informatie: www.mrsnetherlandsuniverse.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto