Experts in actie bij de woning (Foto: HV Almere)
Experts in actie bij de woning (Foto: HV Almere)

Woningen ontruimd vanwege melding explosief in Haven

112

DE WIERDEN - Een aantal woningen in de Kornwierde in Haven moest vrijdagmiddag worden ontruimd na een melding van een explosief. Ook een deel van de straat werd afgezet.

Rond 13:30 uur werd er een verdacht voorwerp bij de woning gevonden. In de nacht van donderdag op vrijdag 29 december werd rond 02:45 uur ook al zwaar vuurwerk afgestoken bij de woning. Hierdoor werden de ramen van de woning vernield. Daarbij raakte niemand gewond. De verdachte(n) wisten te ontkomen. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen beide incidenten.

Verdacht voorwerp aangetroffen

Op vrijdagmiddag vonden de bewoners een verdacht voorwerp bij hun woning. Direct werd een onderzoek ingesteld en de specialisten van Team Explosievenverkenning (TEV) en Forensische Opsporing (FO) kwamen ter plaatse voor onderzoek. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. De woning en omliggende woningen werden daarop ontruimd. De straat werd enige tijd afgezet. Rond 16:00 uur heeft de EOD het explosief in een hofje laten ontploffen.

Politie zoekt getuigen

De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Wie in de nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts heeft gezien rondom de woning aan de Kornwierde wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Datzelfde geldt voor de gebeurtenissen op vrijdagmiddag rond 13:30 uur. Wellicht zijn er camerabeelden.
Informatie kan worden gedeeld door te bellen naar 0900-8844, of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto